Niklas Wadman

Watch you thoughts..

Jul 28, 2014 @ 06:38Tags: Formbilder

En bild säger mer än tusen ord - några av dessa vore pump, styrka och okontrollerad refeed. Helgen har verkligen bjudit på allt vad jag förräntade och lite till. Jag har nog aldrig tidigare varit så nöjd över min situation, jag kan till och med vara så där o-svensk och inkludera ordet stolthet. Jag mår nämligen fruktansvärt bra över att infinna mig i mina skor just nu. Jag har gått ned över 25kg - jag är i min livsform, jag har dessutom lyckats hitta mig en fantastisk kvinna! (efter så där 6-7 år som singel). Och som grädde på moset flyger mitt aktiebolag fram likt gårdagens busväder - ALLT går helt enkelt väldigt fort fram! Vad är då tanken med detta inlägg? Skryta av mig lite, eller kanske poängtera något mer givande kring allt detta? Gissar du på det sistnämnda så har du alldeles rätt min vän!

Varför och hur situationen ser ut som den gör är relaterad till flera aspekter. Dels den plan som jag lägger för samtliga kategorier i livet - Allt från yrke, ekonomi till hobby, fritid och min träning. Det gör att jag bibehåller rätt väg mot de mål/ delmål som jag sätter upp. Men oavsett hur långt jag har kommit på min väg mot målet så är tricket att uppskatta och ta vara på nuet. Det är lätt att hamna i en situation där du enbart blickar på vart du ska - när det viktiga egentligen är att njuta av vad du redan har. Är det något jag har lärt mig av livet så är det att allt förändras - att ha tacksamhet till det fina i livet och att se svårigheter/ problem som något tillfälligt. Jag tycker det är ett viktigt ämne att ta upp, inom Fitness tycks allt för många lägga stor vikt på vart de ska snarare än att se vad de redan har.

Det får låta hur klyschigt som helst, men livet är fasiken för kort för att inte njuta av resan. Blicka tillbaka på det du gör och brinner för - lever du livet, eller är det bara fokus på slutmålet? Om du skulle få ett besked om att du inte tar dig hela vägen till slutmålet - skulle du då fortsätta med det du gör? Om svaret är nej så skulle jag rekommendera att prioritera nuet mer och se slutmålet (om så faller in) som enbart ett plus i kanten. Det är viktigt med balans i livet - så väl fysiskt som psykiskt. Likt min första mening så inkluderades "okontrollerad refeed" vilket jag vanligtvis aldrig har. Men jag behövde bryta allt vad diet heter och bara njuta av nuet. Skulle jag dock fortsätta på den stigen så skulle samtliga kategorier (som jag med stolthet introducerade) troligtvis falla - allt från min viktnedgång till mitt välmående som följd. Med Refeed på tal så kan jag även tipsa om ett tidigare inlägg kring detta (Klicka HÄR). Summa summarum - ta vara på det fina i livet och se svårigheterna med en nypa salt. Allt förändras - hur du hanterar och ser på situationen sitter i din tanke. #YouAgainstYou

"Watch you thoughts, for they become words. Watch your words, for they become actions, Watch your action, for they become habits. Watch you habits, for they become character. Watch you character for it becomes your destiny".

  

Comments (0)
OPTIONS