Niklas Wadman

tuttar, triccar & boktips!

Aug 31, 2011 @ 00:45Gårdagens träning bestod av kondition med hinderbana i Karlberg, så idag var suget efter vikterna enormt!
Efter dagens arbete slängdes det ihop en pwo & rullade mot närmaste gym!
Sen att restiden dit tar sin tid gör mig dock inte mycket, har nämligen börjat läsa en otroligt bra bok!
Den heter "Forma kroppen & maximera din prestation" och är skriven av Nicklas Neuman & Jacob Gudiol,
(som förövrigt driver träningslära.se) Alla ämnen som tas upp i boken är taget från ren vetenskap inom kost & träning. Förtillfället är jag på kapitlet "Så påverkas du av olika kostupplägg" som då ger en grundlig genomgång med för/nackdelar av diverse dieter. Väldigt intressant må jag säga! Speciellt då de tar upp periodisk fasta, även kallat intermittent fasting (IF) som jag har planer på att testa. Har du erfarenhet av periodisk fasta? exempel "the warrior diet" så är du mer än välkommen att lämna en kommentar! All info jag kan få innan jag påbörjar är guld värd :)

Anyway, tillbaka till dagens träning! Bröst & triccar stod idag på schemat.
Trots full-smockat gym & ett antal tråkiga lappar "Tyvärr byter vi ut klädseln på bänkarna denna vecka" så gick det grymt bra! Fick då göra en och annan ändring i upplägget när det inte fanns utrustning ledig. Men yes, omväxling förnöjer! Testade bland annat att pressa lite andra varianter med hantlarna, hittade genast en favorit. Att då vinkla handflatorna in motkroppen, såg ett klipp när Mikael Hollsten körde denna variant (aldrigvila.se) Tror den kallas "Hammer dumbell press" eller liknande? Vilket fall, ger grymt bra tryck i bröstet! Värd att rekommendera till den som vill testa ngt nytt.

Därefter var det dags för triccar. Höjdpunkten blev triceps extension (superset) smalbänk med skivstång.
Föredrar vanligtvis ZE stång då det är lite snällare mot handlederna men idag var som sagt mycket som var upptaget. Så en rak skivstång fick duga tänkte jag.. Visade sig mer än bara duga! Gav en otrolig muskelkontakt. Vet inte om det var för att jag sänkte vikterna lite? eller för det var ett tag sedan det kördes med skivstångs grepp?
Skönt sliten i alla fall, nu väntas en välförtjänt sömn :) Over & out ! 


 

Comments (2)
Go awayHar lagt in min resa i bilder och kommentarer hoppas det faller i smaken,mvh michael,kallas en rond till och en rond till nr 22011-08-31 00:50
Rasmus LKan inte annat än hålla med om boken! Fick hem den i helgen och har läst så mycket jag hinner sedan dess :)2011-08-31 07:43
OPTIONS