Niklas Wadman


Med tanke på förgående inlägg (sikta mot stjärnorna) så kan ovanstående foto säkerligen tolkas som om jag nu bokstavligen tar tag i saken? Trots farkostens skepnad så kan den här maskinen dock varken flyga eller eller ta mig till månen - men den kan ta mig till mål. Den kallas Bodpod och finns belägen hos Paulúns Näringscenter i Stockholm. Oavsett vilket projekt jag sätter mig in i så tar jag alltid ett besök hos David (näringsfysiolog) för grundlig genomgång av mina resultat. Maskinen är en av de mest pålitliga mätinstrumenten av kroppssammansättning. För mig som har gått upp 30kg fett under mitt senaste projekt är det extra viktigt att stämma av att jag enbart går ned i fett% under resan tillbaka - det får aldrig bli på bekostnad av minskad muskelmassa!

Min fett procent som jag vanligtvis bibehåller (åren om i alla lägen) ligger på 5%. Min viktuppgång under det här projektet relaterade till en fettprocent på strax över 31% - vilket är ur hälsosynpunkt en farlig zon. För att ge tydligare bild av det hela så kan jag säga att 25% är klassat som övervikt, så den kakan har jag nu minst sagt smakat. Men jag har sedan förgående mätning (6 månader sedan) även ökar i muskelmassa 1,5 kg. Det är faktiskt en riktigt bra vikt, det ger en genomsnittsökning på 3kg muskler per år. Jag har dessutom haft en viktnedgång på 15 kg (än så länge) under perioden, så resultaten på min muskulatur är ett gott tecken på bibehållen kvalité under min diet. Denna mätningen gav en fett procent på 18,6% - det är för mig en ofantligt hög siffra. Allt visar på att jag går helt enligt planen - men siffran är fasiken skrämmande!

Fysiskt sätt så börjar saker och ting äntligen kännas lättare. Jag har som tidigare nämnt haft fruktansvärda smärtor i mina knän under projektet - inte en enda ben övning på 4 månader! Men idag kändes de helt okej och förhoppningsvis kan jag placera in den ärofulla ben-dagen inom kort. Jag testade även Dips igår vilket gick lekande lätt trots kroppsvikt på 90 kg (vanligtvis på 75kg) så jag njuter av varje framsteg! Psykiskt sett kan jag dock inte säga att det är någon dans på rosor! Jag spräcker fortfarande skjortor och jeans som om de vore gjorda av folie, ansiktet har även en skepnad som ännu inte är mig lik. Men likt förgående inlägg så handlar det om att sikta mot vad som komma skall. Att se de ljusa sidorna av situationen. Hinder längst resan är utmaningar, att ta sig igenom utmaningar skapar resultat! Dags för mig att speeda upp dieten - all in!
 

Comments (0)
OPTIONS