Niklas Wadman

Morgon Smootie (1)

Apr 11, 2011 @ 22:05

Jag lägger alltid min tid på gymmet direkt på morgonen, till största delen för att det är mindre folk. All utrustning är ledig, man kan köra sitt eget race, man slipper anpassa sig efter andra och man får dessutom kvällstid över till annat.
För hur socialt är det att vara uppbokad för gym varje kväll?

Det är framför allt många som inte "orkar" träna på morgonen, till stor del för att det har gått 8 timmar (eller mer) sedan förra måltiden, energinivån är då minimal och för vissa uppstår till och med illamående om de anstränger tätt inpå frukosten. Man behöver helt enkelt få i sig bra med energi, men ändå inte ha för mycket i magen. - så hur gör man? Jag har testat alla möjliga varianter och första priset tar utan tvekan mixerns smarta funktion. Efter många om och men så har jag äntligen fått till det ultimata innehållet på min morgon smoothie :)

Att lägga sina största intag av kolhydrater före/efter träningen är inget nytt. Men om du som mig, gör första lyftet bara en timme efter man stigit upp så behövs det något lättupptaget och som verkligen kickat igång energin. Så vad jag verkligen vill rekommendera är Palatinose (ex Body Science Palatinose 100% sloow carbs) vilket är en typ av kolhydrat med mycket lågt GI-värde, dvs långsamt upptag så den håller en jämn blodsocker nivå. Jämför med andra kolhydratkällor så är Palatinose också skonsam mot tänderna. Så det finns en och annan fördel. Kosttillskott är dock inget som bör gå före "riktig mat", men intill morgon träningen så är det utan tvekan bättre än vad allt ica har att erbjuda!

Här kommer en kombination av ingridienser som garanterat sätter igång morgon humöret!

35g Vassle Protein
20-30g Palatinose
5g kreatin monohydrat
5g L-Leucine/L-glutamine

Mixar ner samtliga kostillskott med:
3 dl Mini mjölk
100g Frysta bär
1 st ägg.

Svårare än så är det inte!

Näringsinnehåll
Protein: 50g
Kolhydrat:40-50g
Fett: 10g
Kcal: 500

Tycker det här ger en perfekt återhämtning från nattens katabola tillstånd, slår snabbt över till den energi kroppen behöver inför kommande gymstund. En bra kombination av proteiner genom både vassel, kasein (mjölk) och ägg. och de långsamma kolhydraterna ger energi genom hela passet. Så om du inte har en mixer, skaffa dig en! Kanske just denna blandning är vad som behövs för att du ska "orka" träna på morgonen. 

Tycker det känns passande att avsluta med några kloka ord av Anthony Robbins för de morgon trötta.

"Det finns inga lata människor.
- Det finns bara människor med kraftlösa målsättningar - det vill säga målsättningar som inte inspirerar dem
"

Comments (0)
OPTIONS