Niklas Wadman

Kanelbullens dag!

Oct 4, 2014 @ 18:08Tags: Disciplin!, viktnedgång

Är det inte det ena så är det det andra! Allt från kanelbullens dag till semmeldagen eller gräddtårtans dag (Nu på Måndag). Vår almanacka är mer eller mindre en lång lista med ursäkter till att unna sötsaker. Och du vet hur det är, när "alla" gör det så är det i kategori självklarhet - du som inte tar en bulle idag lär bli ifrågasatt. Jag tycker det är synd att det är så, samtidigt är det helt förståeligt. Mat är kultur, något gemensamt och trevligt att samlas till. Dock sätter detta oss i samma (sjunkande) båt.


Men som jag brukar säga i kostsammanhang - "Det finns en tid och plats för allt". Även för kanelbullar! Personligen har jag en väl uträknad del av mitt totala kolhydrat-intag via sockerarter för direkt energi - allt för välfyllda glykendepåer och den där extra energin till träningen! Men för en "normal Svensson" är det direkt inte aktuellt att tänka i de banorna. Att följa matdagarna i vår almanacka för "det är ju bara en gång om året.." skulle sätta både fettma & hjärt- kärlsjukdomar i framkant.


Fanns knappast en butik som inte doftade kanelbullar idag. Men yrkesskadad kostrådgivare och coach som jag är, så jag kan inte direkt se något gott i att äta bakelser som mellanmål. På automatik räknar min hjärnan snarare istället näringsvärde och kalorier innan jag ens tagit en tugga. 1st kanelbulle: 50g kolh(30g socker) & 15g fett(10g mättat). Och på dessa 350 kalorier endast 5-6 g protein - Halleluja! Tacka gudarna för disciplin. Ha nu en riktigt god kanelbullens dag! ;) 


 

Comments (1)
Cassandra Sol AngelicaHåller med dig om att man blir ifrågasatt så fort man tackar nej till sötsaker. Varje gång jag säger ner till kakor etc. får jag frågan om jag "bantar".. Är oerhört trött på att bli ifrågasatt utifrån vad jag stoppar i mig och är trött på att behöva förklara varför jag inte äter kakan även om jag inte strävar efter att gå ner i vikt.2014-10-05 13:54
OPTIONS