Niklas Wadman

Vilken morgon! Vaknar med fint väder och en svårslagen dagsmeny i hand. Kickade till med en cardio runda redan kl 04:45 följt av en dusch, en portion aminosyror och sedan iväg till Delta Gym för att möta dagens första klient kl 07:30. För mig är det guld värt med "egentid" som cardio, styrketräning eller kvalitetstid med nära & kära vid sidan av mitt yrke. Oavsett om det innebär att jag få gå upp mitt i natten eller jobba dubbelt i timmar andra dagar så behövs tiden som bryter av mitt största intresse. Sen att min egentid och mitt yrke är i samma kategori är inget som stör mig - snarare tvärt om! Jag älskar det jag gör och jag skulle inte byta det mot världens alla pengar! Men det finns så mycket mer i livet än att bara lägga fokus på kost, träning och resultaten man eftersträvar - det sistnämnda är vad jag vill lägga några rader till i detta inlägg.

Du som har följt min resa sedan tidigare vet att i mitt liv kretsar mycket kring min kropp - både så väl insida som utsida. Att likt mitt företags namn skapa den bästa versionen av mig själv via mina handlingar. För mig är det A.O att må bra, att vara i en balans där jag trivs så väl fysiskt som psykiskt. Vad jag dock inte har gått in på i denna kategori är vad som verkligen definierar "balans" eller snarare "att må bra". Det är givetvis mycket individuellt, vi alla prioriterar olika och våra drömmar och mål skiljer oss åt. Men något jag allt mer ser (förslagsvis Instagram/ Facebook m.m) är att många strävar efter det grönsare gräset på andra sidan. De har torsk 7 dagar i veckan och lika så cardio varje dag, detta i kombination med att utala sig om hur fisk är det värsta som finns och att cardio är så jäkla tråkigt. Allt för att en vacker dag må bra? Vart tog nuet vägen? 

"Gräset är bara grönare på andra sidan om man glömmer att vattna hos sig själv". Vad jag vill slå ett slag för är att du måste acceptera din nuvarande situation. Om du förslagsvis strävar efter träningsresultat som din livs form/ drömfysik (vilket många i tider som nu gör) så måste du även acceptera positionen du lever i för stunden - att vara nöjd med den du är och det du gör. Det här är något jag verkligen vill banka in i huvudet på de klient tränar, att det spelar ingen roll om du väger 135kg eller 75kg. Accepterar du inte dig själv som du är så kommer du aldrig att uppnå tillfredsställelse som "må bra" även om du kommer i form.

För nästan exakt ett år sedan var jag i mitt livs bästa form. Jag hade ca 3-4% kroppsfett, jag såg muskler jag aldrig tidigare sett och resultatet av fotograferingarna var utöver min förväntan. När man älskar att stå framför kameran så blir det mer än ett intresse, det blir en mycket viktig del av mitt liv och jag måste då även hålla en bra form. Men med handen på hjärtat så har jag rent psykiskt sett varit allt annat än den bästa versionen av mig själv vid tidigare toppform. Jag uppskattade verkligen inte min form, jag såg alltid med en negativ blick på vad som behövdes förändras med mig själv istället för att se hur långt jag hade kommit. Det här är en stor del till varför jag valde att testa min trygghetszon med övervikt.

Jag ska inte gå in allt för mycket kring hur min själviskt har förändrats efter mitt projekt (resumé kommer inom kort på blogg). Men jag kan säga att jag redan vid de första 10 kilona ned så började jag må riktigt bra - vilket är ca 20kg fett över den form som jag tidigare inte uppskattade. Jag kunde för ett år sedan knappast gå i ett linne utan att känna mig obekväm. Idag är jag helt "frisk" från nedtryckande självkritik, jag ser inte längre på mig själv med missnöje över "problemområden" utan istället med en motivation att det här kan bli ett kul delmål - det skapar en glädje inför utmaningen. Men jag ska som sagt inte gå in allt för mycket på detta, vad jag vill förmedla att du måste må bra med dig själv oavsett form! Livet ska inte behöva vänta, uppskatta det du har idag - lev i nuet under resan fram! 

Comments (4)
Marie-LouiseLika bra inlägg som alltid :)) sådana här inlägg behövs ibland för påminna oss alla om just det du skrivit om :))2014-06-12 22:21
Niklas WadmanTack snälla! :) Mycket kul att det uppskattas! 2014-06-17 07:37
Carolina AsplundSå himla stolt över dig. Oavsett om jag bara fått dela dina sista veckor med dig fysiskt i denna resa har du alltid varit en inspiration för mig. En sund källa för inspiration till kost och träning. Jag är så glad att höra hur du nu berömmer dig på gymmet. Uppskattar din kropp utseende och fysik men även vågar utmana dig mentalt. Du är en krigare. Du kommer gå så långt du vill gå. Jag tror på dig! Inifrån och ut så lyser det om dig som människa och medmänniska. Glöm aldrig att du är vacker precis som du är. Kärlek till dig 2014-06-12 23:13
Niklas WadmanJag har mycket till dig att tacka Carolina - ingen har fått mig att uppskatta nuet så mycket som du! När du är i min närhet så försvinner allt vad morgondagen heter, allt fokus ligger på här och nu. Du får mig verkligen att uppskatta det jag har på ett helt nytt vis, att det är nuet som betyder. All kärlek till dig! 2014-06-17 07:37
OPTIONS