Niklas Wadman

Framtidstanke & Planering

Jul 25, 2011 @ 21:28

En aning seg idag, kanske för det är första arbetsdagen efter semester? Men kanske mer troligt pga gårdagens aktiviteter. Söndag, dagen då allt ska vara förberett & klart inför veckan. Allt från kosten till träningsupplägget.
Även veckans tyngsta pass ska betas av! Efter att ha stått i köket hela morgonen (matlådor i massor!) så blev det på med PW-brallan för en runda runt Lidingö. Börjar bli ett beroende de här! Men ett bra sådant :) 
Underbart sett att starta dagen på, eller vid dagens slut för att rensa tankarna. 


Under rundan gick de flesta tankarna kring framtiden och en hel del funderingar på "varför gör jag det här?"
Som person har jag alltid varit tävlingsinriktad & vill ha mål med allt jag gör, Men nu sitter jag i den situation att jag gör allt för ingenting? All tid & ansträngning dag för dag, år efter år.. Men till vilken nytta?
Kanske som för många andra och som tidigare nämn, den tillfredsställande känsla träningen ger. Allt från frihetskänslan av springturen till adrenalinkicken på gymmet. Känslan i all ära men jag behöver något mer än så. Under passet i lördags fick jag en frågan "tävlar du också?" Tråkigt nog fick han då ett nej till svar men tanken sitter hårt kvar och kanske är det dags att ta tanken till handling, att inrikta sig på ett mål. Tankarna går hej-vilt & det känns som jag står inför ett stort beslut, för om jag känner jag mig själv så kommer det att satsas till 110% när beslutet är satt!

Man kan ju alltid drömma om att hitta en dold talang, Men om man ska gå riktigt långt så är verkligheten oftast en lång väg genom blod, svett & tårar. Har varken gener eller fysik för muskelbygge så en gren utöver dessa är att föredra.
Men å andra sidan, med tävlingsinstinkt & en stor dos "Jädra-anamma" så är inget omöjligt!
Ja tankarna om framtiden ska inom kort bli till handling! Återstår att se vart vägen leder..

"if you find a path with no obstacles it probably doesn't lead anywhere"


Dagen bestod för övrigt som sagt av en hel del matlagning & förberedelse inför veckan. Eftersom jag nyligen kom hem från semestern så fanns det inte mycket i frysen bortsett från maten till arbetet. Så söndagens kost bestod till större del av diverse ihop skrap. Hittade en väl gömd kött bit i frysen som jag gissar på var älgött :)
Med Bull's-eye BBQ Sauce så blev det en perfekt laddning inför kommande Ben pass!Träningen gick kalas! Köttade rejält med både vikter & reps. Har dock på senaste tappat endel i maxlyften så upplägget ligger istället på något fler reps än tidigare med en typ av stege som gör att jag får successivt jobba mig fram med tyngre vikter & färre reps per set. Blir till viss del som att köra på känn, lastar på allt mer för varje sett efter dagsformen. Kör 4 - 5 set per övning med repetitioner uppdelat på (ca) 20/ 15/ 10/ 5/ 1MR. Vanligtvis blir det 4 set & lägger då till den sista (1MR) endast på basövningarna. Om du kör efter denna uppdelning är ett tips att lägga uppdelningen efter övningar där du behärskar mer i vikt. Att då den vikt du använder på sista set blir vikten på första set vid övningen efter.
På så sätt behöver man inte "starta om" med en lättare övning för att sedan jobba uppåt på nytt.
Funkar riktigt bra för min del. Dödade benen totalt igår, Så tacksam för rulltrappans existens idag :) 

Gårdagens Ben & Mage

Frontböj - Smal fotställning

Knäböj - med bälte

Leg Pres

Leg Curl - Sittande

Leg Extension

Calfraise - Stående

Cable Crunch

Crunch Maskin 

Situps - Rotation med Viktplatta


Bilden säger det mesta hur alert man var efteråt? Tog ut mig rejält denna afton. Skippade duschen, raka vägen hem till köket! Som taget ur en 80-tals diet blev det tonfisk & ris. En rätt jag aldrig kommer att trötta på :)
Mättade sedan det sista med en efterrätt gjord på kvarg m.m. Mmm-m ! Comments (3)
macketjena, kan du inte göra en guide på proteinfluffet och en på kvarg efterrätten :)2011-07-26 10:17
gym-elofTackar för din röst och kommentar! Tävlingen avgjordes i juni och jag kom sist bland topp 5. Men jag är nöjd ändå. Tyckte själva konceptet sög rätt hårt... Jag antar att jag fick minst röster då jag helt enkelt fått för bra resultat. Följde ju inte programmet utan körde stenhårt på gymmet istället med mitt eget upplägg. Läs mer här: http://fitnessguru.se/gym-elof/34770-fitnessfighten-ar-avgjord2011-07-27 09:55
Niklas WadmanTjena Macke! jag skulle kunna predika i en evighet om olika typer av recept på Protein-fluff. Men kan förenkla det hela med att lägga en länk till Andrez blogg :) Han visar ett par olika varianter där. http://andreazengstrom.blogspot.com/2010/10/fluff-pa-tre-olika-satt.html Jag utgår oftast från original receptet men använder ALDRIG vassle, utan Kasein protein istället. Vassle ger en "skummig" konsistens istället för den fasta fluffet som man vill ha :) Sen är en variant att ha 100g äggvita (ca 3st Medium ägg) istället för en skvätt vatten el. mjölk. Kasein som jag använder är följande. Galet gott med galet bra pris! http://mmsports.se/product.php?productid=17156 ah, nu blev det lite text här ändå :) Men kolla in Andreaz blogg, där finner du några varianter. Även hans övriga recept är värda att ta en titt på ! Angående kvarg efterrätten så har jag även där en herrans massa olika varianter, ska försöka utse en favorit & lägga upp på bloggen inom kort :) 2011-07-28 21:02
OPTIONS