Niklas Wadman

Cut the crap!

Aug 16, 2014 @ 00:58Tags: Tömning/ laddning


Efter många om och men så är kroppsfettet nu bränt till grunden. Kvar ligger muskulatur, hud och en herrans massa vätska! En ska bort och fokus ligger givetvis på det sistnämnda - kroppsvätskan. Men att få kroppen till ett underskott av vätska är dock en process som stavas komplicerat. Jag har nu under fem dagar svept 7-8 liter vätska/dagen i kombination med ofantligt mycket salt - vilket det sistnämnda bl.a ökar hormonet aldosteron. Det här gör att kroppen bibehåller en stor andel av vätskan jag dricker och börjar istället forsla ut så mycket som möjligt för att undvika överskott - när jag sedan under min laddningsdag tvärvänder genom att utesluta saltet så sjunker aldosteronet i botten och kroppen släpper en större del av vätskan. Vid den tidpunkten så tillför jag praktiskt taget ingen vätska och jag får istället mitt underskott som jag vill åt. "Laddningen" består likt det låter av att ladda med de ljuva kolhydraterna - personligen intar jag mellan 7-8 gram kolhydrater per kroppsvikt och i form av potatis/ ris. Det här får den subkutana vätskan (som ligger mellan hud och muskulatur) att medfölja kolhydraterna in i muskeln där vi vill ha den. Dagen därpå så unnas det istället snabba kolhydrater och muskulaturen får sin volym via vätskefyllda och fullladdade glykogendepåer!
 
Något säger mig att du får läsa ovanstående text en och annan gång innan du greppar vad jag sa? Men för att inte krångla till det hela så tänkte jag istället dela med mig av hur min kost har sett ut under själva glykogentömningen. Likt mitt förgående inlägg så beskrevs hur jag mer eller mindre utesluter alla kolhydrater. Dels för att släppa så mycket vätska som möjligt (1 gram kolhydrater binder i genomsnitt 2,7 gram vätska) och även för att göra muskulaturen extra mottaglig för nytt glykogen vid laddningen - och därmed även få med den sista, subkutana vätskan in i muskulaturen vid laddningen. Schemat är specifikt utformat för mig och mina förutsättningar - absolut inget som ska kopieras. Men levereras givetvis oavsett med tanke till att bidra med inspiration till ditt egna schema. Jag äter efter Periodisk Fasta (16:8) vilket jag även håller under tömningsdagarna och upplägget ser ut på följande vis: 

Lunch 
150 gram Kycklingfilé
110 gram Laxfilé
100 gram Haricots Verts
75 gram Findus Wok Mix.
50 gram Avokado
(Allt stekt i kokos olja). 
1 st One Cut
 
Mellanmål
37 gram One Whey Isolate
35 gram Organic Peanut Butter
1 st One Cut

20 min före träningen: One Power
Före/ under träningen: One Amino 
Efter träningen: One Whey Isolate.

Middag
250 gram Kycklingfilé 
250-300 gram Broccoli 
200 gram Fitnessnudlar
50 gram Avokado 
(Allt stekt i kokos olja)
1 st One Cut

Efterrätt (Mug Cake)
50 gram Lindhals kvarg
35 gram Peanut Butter
15 gram One Casein
15 gram One Whey
1/2 tsk bakpulver

Som ni ser så blir det inte mycket till kolhydrater - praktiskt taget inga. Att på detta leverera 100% på träningen för att mjölka ur de sista glykogendepåerna känns så väl fysiskt som psykiskt - men jag är inte bitter! Jag har satt mig själv i situationen och jag har bara mig själv att skylla - det är det här jag har slitit för. Att ta mig till den slutgiltiga processen där jag ännu en gång får testa mina gränser. Att träna hårt, äta rätt och bränna fett - det är en sak. Men att känna sin kropp så väl, att få kontrollen över hur att placera vätskenivåerna på rätt sätt är en helt annan sak. Det krävs så väl kunskap, egen erfarenhet och ett tålamod som heter duga. Det finns otroligt mycket kring hela processen att gå in på, skulle jag dock skriva om allt så får ni troligtvis sitta hela helgen och läsa. Så jag delar upp det hela och levererar så väl mitt laddningsschema som resumé av slutresultatet längst resan. Fotograferingen står skrivet på måndag och jag är taggad till tänderna! Att det dessutom väntar ännu ett projekt med start bara en vecka efter denna fotografering gör saken inte värre. Jag har redan inhandla även för detta (bild nedan) - Allt pedantiskt planerat in i minsta detalj. Men mer om vad som komma skall när det närmar. Dags för mig att kicka igång det slutgiltiga och sista tömningsdagen!  Har ni några frågor eller funderingar kring upplägget eller produkterna jag använder så är ni mer än välkomna att kommentera! Ny dag, nya tag - Nu kör vi!

Success never comes to those who sit and stare - It comes to those only who act and dare!

Comments (0)
OPTIONS