Niklas Wadman

Det känns otroligt befriande och framför allt uppmuntrande att få en klapp på axeln. Oavsett om det handlar om jobbet du gör, hobbyn du utför eller viktresan du går igenom - vi alla behöver positiv feedback. Utan denna bekräftelse så har du inte mycket att förlita dig på, du behöver helt enkelt en omgivning som uppmuntrar dig att det du gör är rätt. Skulle t.ex din chef säga till dig "Det där gjorde du riktigt bra" så är sannolikheten ganska stor att du kommer att vilja hålla den vägen fram. Det är som en mors uppfostran - du lär dig vad som är bra och inte bra att göra.

Jag coachar idag så väl överviktiga som underviktiga till kroppsbyggare och nybörjare. Vad de alla har gemensamt är att de sänder mig resuméer, i en resumé står allt kring kosten till redovisning av träningsresultaten samt eventuella mentala hinder. Det ligger då i mitt intresse & jobb att granska och reflektera över hur att fronta dessa hinder - allt för att du som klient lättare ska nå dina mål. 8 av 10 som går under min coacing får utöver min bekräftelse INGEN feedback från sin omgivning - med undantag för vissa negativ (á la avundsjuka) kommentarer. Förstå hur vanligt det då är, och hur otroligt lätt det även är att tyvärr ge upp sina drömmar och mål.

Jag tog en print-screen på ett mail från en stolt klient till mig här ovan, hennes rader gjorde verkligen min dag! Det här visar att det jag gör och all tid jag lägger på att hjälpa henne har bidragit till något positivt. Jag får en ökad självinsikt till att det jag gör är viktigt, det håller glöden till min passon vid liv - att jag ska fortsätta hjälpa fler. Vad jag dock vill komma till är att det här är bara ETT av dagens alla mail, många av de andra mailen innehåller frustrerade och nedstämda klienter av den anledning att deras omgivning motsäger deras resa. De berättar om nära vänner, kollegor och till och med familjemedlemmar får dem at må dåligt över att de investerar i sin egen hälsa. Allt från "Ska du verkligen gå ned mer i vikt?" till "fan vad löjlig du är som inte kan ta äta tårta" till henne som kämpar med att bli av med sin övervikt och socker-sjuka. De här två meningarna är sorgligt nog från hennes egen mamma, som för övrigt utbröt detta högt på ett kalas inför deras stora (tjocka) släkt. Största del av deras släkt är överviktiga, men om någon sticker ut, ja då ska den tryckas tillbaka. Tyvärr är det här inte ovanligt, jag arbetar med hur personer som henne ska handskas med situationer som dessa - och det är ett heltidsjobb/ 7 dagar i veckan. 

Jag hoppas med hela mitt hjärta att du som anhörig, pojk/-flickvän eller kollega till en kämpande individ läser detta. Kanske du har blivit nyfiken på vem personen är som coachar din nära vän, din flickvän/ fru eller kollega. Då hoppas jag att du har kommit förbi dessa rader och inser vilket betydelse DU har för någon annans liv - positivt som negativt. Försök, även hur svidande din avundsjuka vore, att ge din anhöriga en klapp på axeln. Kom ihåg att livet stavas KARMA. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, du blir trots allt som du umgås.  

Du kan få din vän till att utvecklas och finna en harmoni som idag inte finns. Det är tufft, bokstavligen skitsvårt att ta sig genom livet och utvecklas helt på egen hand. Jag har själv haft svåra tider i livet och det är ett helvette att inte ha stöd från andra. Jag kommer alltid att sträva efter mål i livet och enbart för mig själv, men utan min omgivning skulle jag inte vara där jag idag är, eller ta mig dit jag vill komma. Ni som uppmuntrar och ger mig daglig energi - ni kommer alltid ha en viktig plats i mitt hjärta. Jag hoppas även som så att du som läser detta tilldelar den kärlek som dina vänner förtjänar!  

“How people treat you is their karma; how you react is yours..”

Comments (0)
OPTIONS