Niklas Wadman

Är ni laddade, motiverade och redo? Hoppas det! För nu står en helt ny vecka på menyn. Personligen är jag ruggigt taggad inför vad som komma skall. Allt från min övergång till Hypertrofi-vecka till ett nytt kostschema och som grädde på moset - min egna födelsedag. That's right - den här grabben blir snart 27 år. Vilket i sin tur gör att min "Att-göra-före-jag-fyller-30" lista blir påmind. Bl.a som ni vet att att briljera på tävlings-scenen, men även mål som jag så länge (i skymundan) jobbat på ska nå sin destination. En av dessa livs-mål är lanseringen av You Against You. En hemsida med sin symbolik att inspirera och motivera till handling - vare det sig gäller träning, kost eller livet i helhet. Du kommer dagligen få uppdateringar med allt från hälsosamma recept till sprillans nya träningsvideos - allt som på ett eller annat sätt kan bidra till utökad inspiration och motivation.

För att ro hem en sådan destination krävs en strukturerad plan - detta i kombination med en stor dos vilja och tålamod. Planen ligger nu lagd och jag ser faktiskt ljuset i tunneln, men oavsett hur mycket vilja och tålamod jag besitter på så fattas en sista aspekt som kallas "tid". Att både prioritera min tävlingssatsning, mitt yrke/ mina klienter och dessa mål ger ett pressat dagsschema. Tillägg även en blogg att uppdatera och hundratals nya mail som väntar - lagom stress! Så för att förverkliga mina drömmar och faktiskt uppnå mina mål så kommer jag under en tid strukturera möjligheterna till detta. Att helt enkelt att skapa mer tid till det viktiga, detta via ett tillfälligt uppehåll från bloggen - cirka 14 dagar. Att leverera professionellt är nämligen viktigt för mig, att jag skulle göra något halvdant känns inte rättvist - All in or nothing, så att säga. Oavsett om det krävs långa arbetsdagar och sena kvällar 7/dagar i veckan - jag tar den tiden som jobbet krävs.

Jag hoppas och tror att ni läsare har förståelse? :) Min planerings-perioden ska lyfta bloggen och utöka nya/ fräscha ting. Tills dess kan ni följa allt från min tävlingssatsning till diverse kost-inspiration på min Instagram - direkt till den HÄR. Jag kommer under denna period även ha möjlighet att öppna nya mail och ansökningar till coaching/ kostrådgivning/ personlig träning. Vid intresse: Sänd din ansökan till niklas.wadman@gmail.com med innehållande info om dig, din nuvarande situation och målsättning. Men nu dags för mig att avsluta inlägget och packa träningsväskan. Hoppas ni är lika laddade. Ny vecka - nya tag! #YouAgainstYou

"Success never comes to those who sit and stare, It comes to those who only act and dare!"

Comments (5)
Marcus123Tjena Nicke, kolla våran gamla mail konversation :)2015-01-19 23:08
Niklas WadmanDet ska bli :) Jag kommer öppna upp nya mail (från personer ej under coaching) under kommande vecka. 2015-01-20 21:46
Sofia HägerVille bara kika in och säga Grym blogg och grym inspiration! Vart i Sverige bor du? Vore grymt om man kunde genomföra ett träningspass med dig nångång för att öka kunskapen lite :) http://sofiahager.wordpress.com2015-01-24 23:04
Niklas WadmanHej Sofia! Det gläder mig att du gillar bloggen och att den bidrar med inspiration :) Exakt min tanke med inläggen! Angående din fråga så bor jag i Stockholm, jag tränar samtliga klienter på Delta Gym (ett stenkast från T-bana Odenplan). Du är varmt välkommen för bokning av pt-pass, vore kul att även höra mer kring din målsättning :) Kan tänka mig att du är ruggigt motiverad att kicka igång efter tiden med gipsad fot. Du når mig på niklas.wadman@gmail.com 2015-01-29 11:36
Ebba KnutssonHej Niklas! Jag har precis börjat ta tag i min träning igen efter en stor ryggoperation, och är sugen på att beställa hem lite kosttillskott då jag har gått upp mycket i vikt eftersom jag varit tvungen att vara stilla en längre period. Min fråga till dig är om jag ska beställa hem Isolate eller Recovery? Försökte läsa vad som passade bäst för mig, men förstod inte riktigt. Tacksam för svar :)2015-02-19 23:09

Med veckan i full rullning så är motivationen här på topp! Att jag dessutom har kickat upp kalorierna gör saken inte sämre. För mig innebär dock inte min "bulk" att äta allt jag kommer över på något vis, enbart att kalorierna når den mängd och funktion för fullbordad prestation/ återhämtning. För mig personligen relaterar detta i 9 av 10 fall till en ack så strikt kostförhållande, men att det finns tillåtelse att låta ett och annat recept-experiment slinka ned. Ett av dessa recept slank både gladeligen och välförtjänt ned efter gårdagens pass, recept-bilden lades även på Instagram, kommentarerna talade dock för sig själv när ingen tycks hitta receptet på min blogg så en repost tycks nu sitta gott? För er som inte testat den, Bon Appétit! 

INGREDIENSER:

 • 2 st Ägg
 • 15 gram (1/2) skopa One Whey Strawberry - White Chocolate
 • 100 gram Philadelphia Lightest (3% fett)
 • 100 gram (1dl) Vispgrädde (36%)
 • 50 gram Lindahls lätt kvarg (Hallon/ utan tillsatt socker)
 • 60-70 gram/ 4-5 st (fler om önskas!) Digestive (Utan socker)
 • 10-15 gram Jordgubbsylt ("Bob Squeezy" gör det lätt!)5 gram (ca 1dl) Hermesetas sötningsströ

UTFÖRANDE:

 • Börja med att ta fram tre stycken bunkar för att vispa i.
 • Separera ägggvita från ägggula - placera i två olika bunkar. 
 • Vispa äggvita/ gula separat till en fluffig/ kompakt konsistens. 
 • Vispa grädden lika så i en separat bunke/ kompakt konsistens.
 • Blanda samman äggvita/gula/grädde & tillsätt kvarg/Philadelphia.
 • Ta fram en form med löstagbar botten/ springform (20 cm diameter).
 • Smula digestive kexen och fyll ca 5 gram av dem i botten av formen.
 • Häll ned cheesecake-smeten, toppa det med sylten & sedan mer kex.
 • Placera i frysen 3 timmar, låt stå i rumstemperatur 30 min före servering. 

NÄRINGSVÄRDE (per portion, räcker till 2 stora portioner)

Protein 28,5 g I Kolhydrater 28,5 g I Fett 31 g I Kcal 507

Comments (2)
Nayyer Ettehadulhagh Absolutly Perfect! 2015-02-01 19:47
Filip ahlströmJag har en fråga angående chrunchy peanut butter, funkar de som bra deff? det innehåller ju låg kolhydrater men dock (fett) är det dåligt under deff? tänkte ha det till kycklingen jag tillagar som sås vid sidan istället för annat skit som inte alls är bra under deffen, som t.ex. ketchup, dressing & andra såser. Blir väldigt tacksam för svar! :) 2015-03-29 18:50

https://www.youtube.com/watch?v=Et8KcOtdm3w&feature=youtu.be

Ny vecka nya tag! Måndagen har anlänt och som för många så står nu bröstmuskulaturen på menyn! Eller rättare sagt - M. Pectoralis major pars clavicularis som denna video hänvisar till (de övre fibrerna av bröst muskulaturen). En part av bröstet som jag personligen nu prioriterar, och jag tror ta mig tusan att ingen övning prickar fibrerna så bra som en lutande hantelpress. En övning som med rätt teknik både ger grym kontakt och stor belastning! 

"Vilka muskler involverar vid en lutande Hantelpress?"

 • Agonist: (Den muskeln du avser att träna) - M. M. Pectoralis major pars clavicularis
 • Synergister: (Muskel som "hjälper" rörelsen till agonisten) - M. Triceps brachii, främre delen av M. Deltoideus och M. Serratus Anterior.
 • Antagonister: (Muskel som gör motsatt rörelse från agonist) - M. Rhomoideus major/ minor, mellersta M. Trapezius, M. Infraspinatus, M. Deltoideus bakre delar och M. Teres Major.

UTFÖRANDE:

Börja gärna med att höja bänken till ca 40° lutning. Håll skuldran sänkt och ländryggen i kontakt med bänken - skulle du svanka/ lyfta ryggen ökar hoppressning av ryggraden och vinklar tillbaka kroppen så att kraften inte längre går via de övre muskelfibrerna. Övningen startar med att pressa hantlarna uppåt och ihop, underarmarna ska gå i en rak linje mot taket och du vänder före översträckt armbågsled - bibehåll belastning i bröst muskulaturen även i toppläget. Vänd sedan med en långsam/ excentrisk fas - ca 3 sekunder ned. Vänd igen när armbågarna är i linje med eller strax bakom axelleden. Det är mycket individuellt hur djupt du ska gå pg.a inklämningsrisk i axelleded som kan förekomma utifrån din personliga rörlighet. Kontakt är A & O!

SKADERISKER:

- Kompression av facettleder vid ökad extension av bålen.
- Ökat disktyryck vid ökad flexion av bålen.
- Inklämning i axelleden
- Överbelastning på armbågsled vid översträkt led i toppläget. 

Hoppas video -och text ger så väl förståelse som kunskap till utökade resultat! Har du frågor eller funderingar kring övningen eller önskemål av nästas video så kommentera gärna! All feedback uppskattas något otroligt! :) Ny vecka, nya tag! Ge järnet!

"Proper preparation prevents poor performance" 

Comments (0)

Söndagen - dagen då alla ting är ägnade till mig själv. Allt från storhandlande till storkok och finslipning av kost och träningsschema inför veckan. För mig är planering den mest bidragande faktorn till motivation. Att visualisera vart jag vill ta mig, en drömplats - följt av att lägga en plan som visar att vägen dit är möjligt. För så länge som du lägger den tid/planering som krävs för din dröm så finns det egentligen inget som ska hindrar dig från att ta dig dit. Okej, visst.. det kommer uppstå hinder längst resan - det tillhör livet. Men se hinder istället som en utmaning, något att kriga igenom - något att stärkas av! Lägg en plan för att undgå problemet och du ser garanterat ljuset i tunneln.

Mitt ljus i tunneln lyser just nu otroligt starkt, jag skulle nog snarare säga att tunneln är som upplyst av en stärkande strålkastare. Jag sitter med min plan i min hand och känner att det inte finns något "om" jag tar mig till mållinjen - endast "när jag tar mig dit". Jag vet att samtliga mål för 2015 ska få upplevas. Samtidigt har jag förståelse hur mycket det krävs av mig - fysiskt som psykiskt. Jag behöver ta fötterna långt utanför trygghetszonen, jag behöver ta beslut och göra saker som inte alltid kommer att kännas rätt. Men som jag brukar säga - "Vill man ha förändrade resultat så krävs även förändrade rutiner".

Jag har nu kört första veckan på mitt nya kost och träningsschema. Allt har sin fokus på vad som behöver förbättras - alltså fokus på mina svagheter. Allt känns både svårt och tungt att genomgå, men balansen finns då jag som skrivet ser "ljuset i tunneln". Jag vet, det är det här som krävs för att nå mina mål. Vore det lätt så skulle alla göra det, det är en god anledning till att resan får vara svår. Under veckan så ska jag bl.a dela med mig av mitt träningsschema, även inkludera endel kring min nuvarande viktuppgång. Men det tar vi då, dags för mig att slänga in ett lass lax och kyckling i ugnen! Ha nu en riktigt fin Söndag - Ge järnet! / #YouAgainstYou

"Vill man ha förändrade resultat så krävs även förändrade rutiner.."

 

Comments (3)
Johan LHej! Jag läser dig blogg och gillar den! Jag använder en app som heter feedly men din eller någon som bloggar på fitnessgurus bloggportal går inte att lägga in i denna, vilket är synd för ibland glömmer man att gå in och läsa era bloggar då jag alltid kollar allt från denna app, är det något ni på fitnessguru kan fixa? 2015-01-11 17:20
Cecilia AnderssonHej :) har lite funderingar. Jag är uppvuxen på mjölkgård och har som plan att ta över. Men tack vare dålig lönsamhet är det svårt då vi inte ens får 3 kr/l betalt för mjölken och att priserna på mjölkprprodukter och kött är dumpade i butikerna.. Tråkigt men sant. Jag har några funderingar.. Varför är folk så rädda för "mjölkprodukter" och tror att det förstör hälsan och att man blir "tjock"? Hur kan man välja "billigare" produkter på t ex kvarg, om alla visste vilka kontroller och vilket bra kvalitetsprogram som arla har (arlagården) som bönderna måste gå igenom för att få leverera mjölken. Min pappa fick äran att åka till Stockholm i våras och ta emot guldmedalj av kuingen då han producerat mjölk av god kvalitet i 23 år :) Mjölkprodukter är för billiga, vad kostar kolsyrat vatten, läsk och godis? Hur kan folk välja bort svenskt kött? Det är uppföty av dduktiga bönder, godare sman, eftersom Alla kor har betestvång äter dom gräs och har omega 3 i, det ger jobb och en levande landsbygd. Och till sist, allt proteinpulver som konsumeras som innehåller vassle, vart kommer det ifrån? En liten tanke då det gynnar bönder vare sig det är pulvermjölk eller mjölk ur paket. Hoppas iaf att du som är duktig inom kost och träning kan påverka människor att äta och dricka produkter som vi valt att lägga ner våran själ i :) // Cecilia, konventionell mjölkbonde. 2015-01-11 21:40
Louise BladhTjena! Måste säga att jag blivit väldigt positivt överraskad av att klicka in och läsa på din blogg med din kunskap! Finns inget bättre än människor som vet vad de pratar om. Gjorde ett litet tips-inlägg på min blogg för att tipsa mina läsare. Veckans övning är riktigt hjälpsamma måste jag säga! :) http://louisebladh.for.me/2015/januari/blogg-tips.html // Louise2015-01-11 22:26
0 av 1
OPTIONS