Niklas Wadman

Efter en förmiddag på gymmet med mina krigande klienter så är det nu dags att sätta mig själv i fokus. Träningsväskan är här pedantiskt packad - allt från pre-workout till aminos och återhämtningsdryck. På menyn står "lek-pass" och eriksdals utomhusgym ska sättas på prov! Jag var där för första gången här om veckan (bilden ovan) och må säga att jag blev minst sagt såld på konceptet. Det finns nog inte mycket som slår kombinationen av friskt luft, solsken och styrketräning i gott sällskap. Min kropp har dessutom börjat sukta efter prestationsinriktad träning vilket gör platsen till ett himmelrike. Ja, jo.. prestation är givetvis en viktig och övergripande del i min "vanliga" styrketräning, men jag hittar inte riktigt något bra ordval för den kategori där styrketräningen snarare handlar om att göra x antal chins, superset med x antal knäböj och sen på't igen - alltså snarare än att fokusera på fysiken. Crossfit kanske? Anyway, en sak är säker - det är djävulsk kul! 

Höjdpunkten äro ändå att jag nu har gått ned 30kg (från 105 till 75kg) och kan äntligen smacka på ordentligt med träning. Mina knän sa tyvärr ifrån redan vid start av mitt viktupp/nedgångs-projekt - till följd har jag inte fått en enda böj eller mark gjord. Kroppen skriker nu efter att få ta igen så väl pressar som alla ryck på en och samma gång! Så mitt nya träningsschema har utformats med stor vikt på ben, marklyft och likt ovanstående text - lek pass. Det här har skapat en 4-split där jag har tre riktigt tunga styrkepass följt av en dag där jag rent mentalt "kopplar av". Jag har fria händer bland allt från utomhusgym och intervaller till kamp -och extrem sporter. Dagen därpå tar jag en total vila (Jag vet, lättare sagt än gjort) följt av att börjar om på nytt med styrketräningen efter vilo/ påfyllningsdag. Hur schemat ser ut exakt i detalj som uppdelning av övningar, set och reps etc kommer upp efter nästa vecka. Har du tips på bra utomhus gym så kommentera mer än gärna, oavsett land/ stad - allt är välkomnande! Dags för mig att slänga på mig lurarna och svepa pwo'n, Eriksdal nästa! 

"Success never comes to those who sit and stare - It comes to those only who act and dare"

Comments (2)
Cassandra KlettnerVäxjö har ett utomhus gym vid Växjösjön, smidigt för de som tar en runda runt sjön(5km) och vill få in lite styrka. Dock skulle jag inte vilja påstå att det är ett bra utomhus gym. Men det är väl tanken som räknas ;) Du är grymt inspirerande!! Keep it up! 2014-08-27 21:34
Niklas WadmanJa, absolut! Det tanken som räknas :) Så sant. Sen blir det ju vad man gör det till, ett utomhus gym som inte anses som någon större höjdare kan bli riktigt bra med lite fantasi, t.ex komplettera med övningar enbart via kroppsvikt etc mellan maskinerna som finns. Underskattad träningsform :) Tusen tack för din feedback! 2014-08-29 16:08

Formen, färgen och motivationen - samtliga tre sitter flitigt i. En vecka efter fotograferingen har gått och det är nu det intressanta börjar, konsten att hålla så väl formen som motivationen. För dig som har genomgått en lång diet så vet du hur lätt det är att släppa så väl rutiner som att falla för frestelser när mållinjen är nådd. Därmed är det otroligt viktigt att sätta upp mer än ett mål - så kallade delmål. Att faktiskt även se det "stora målet" som bara en pelare att nå under resan. Jag står nu med handen på den stora pelaren - mitt livs bästa form. Jag har dessutom plåtats för något "stort" och kan i regel släppa på alla tyglar, bara äta vad jag vill och inte bry mig om min fett%. Men det är här vi alla skiljer oss åt, jag personligen ser så väl diet-mat som träningsrutiner som en livsstil, jag älskar det jag gör och ser det inte som något tillfälligt. Jag tror det är ett ämne som många glömmer, att det är resan som räknas.

Så för att inte köra fast i slutet på mitt mål så har jag bestämt kickat igång ännu en tömning, thats right! Hela processen om på nytt, 8 Liter vatten om dagen och en herrans massa salt. Men med ett större syfte att testa ett nytt koncept kring laddningen som jag personligen inte testat. Du som följt min resa sedan tidigare vet vid det här laget att jag har en förkärlek till att experimentera med kroppen - så väl fysiskt som psykiskt. Det sistnämnda är en stor faktor kring processen och det ska bli ett rent nöje att försöka hitta ett mer bekvämt upplägg för en fullbordad laddning med svårslaget resultat. En vecka från nu så så står jag framför kameran igen - fysiken vara hårdare och muskulaturen fylligare! Som grädde på moset så ska bilderna även publiceras i en större tidskrift (vill i vanlig ordning inte avslöja något i förväg haha). Men ni får givetvis en sneak peek i förväg på resultatet :)

Men före jag börjar bälga i mig vatten så tänkte jag tipsa om en tävling! Vilket egentligen var det jag skulle skriva om (lagom svårt för att inte snacka diet här..). På min Instagram så har jag lagt ut en tävling där du kan vinna samples av samtliga smaker One Whey, One Whey Isolate och One Whey Proteinbars - ett riktigt lycko paket! Du finner all info på min Instagram (@youagainstyou_). Nu är det hög tid för mig att öppna arbetsdatorn, en ny och spännande arbetsvecka väntar! Som grädde på moset så ska jag lusläsa era ansökningar för att sätta in de sista platserna för coaching Sep-Nov. För dig som söker coaching, kom ihåg att ange presentation/ din nuvarande situation och målsättning samt att bifoga formbilder. Det räcker inte med "Hej, vad kostar det?" utan jag måste kunna lägga upp en helhetslösning via så väl tjänster som tidsplan. Ni når mig på niklas.wadman@gmail.com och niklas@youagainstyou.com. Dags att kicka igång veckan - Nu kör vi!

Comments (0)

Jag får börja där jag avslutade sist med en form i sluttampen av en lång diet. Trött och tömd på glykogen, men även färgad och redo att fylla kanonerna! Dagen var före fotograferingen och längtan efter att leverera var skyhög. När dagen var kommen så var kroppen som förväntad - trött och törstig. Men även energisk likt aldrig förr av en svårslagen motivation! Allt sattes som planerat och vad jag kunde se via kameran så är jag mer än nöjd - väntar ivrigt på slutresultatet. Jag vill dock inte ta död på det roliga och säga för mycket om vart bilderna publiceras. Men jag uppdaterar givetvis om detta när tiden är inne :)

Med ovanstående mening om väntan på slutresultat så är det just det jag tänkte lägga några rader till.  Jag talar ofta på hur viktigt det är att blicka mot mållinjen, att skapa en vision av vad som komma skall. Det en viktig bit som bidrar till att hålla rätt väg fram genom svårigheter, du intygar dig själv om att den dagen kommer - du håller dig beslutsam, målinriktad och 100% dedikerad. Inom Fitness handlar det för många om att nå ut, allt från att briljera på tidningsomslag till att stå högst upp på prispallen - en ära och stolthet att nå hela vägen. Dessa två känslor överväger mycket, kanske lite extra inom denna kategori då sporten inte direkt är något att satsa på för pengar (ja, i jämförelse med vad t.ex en fotbollsspelare tjänar #HejZlatan). Men framförallt för att sporten bygger på att uppnå storartade resultat - dina personliga mål. Men vad händer om du inte når dit mål, om du aldrig tar dig fram till mållinjen?

Det får låta hur klyschingt som helst men livet är fasiken för kort för att inte göra det man tycker är kul. Ta en minut eller två, blicka tillbaka på det du gör och brinner för - njuter du även av resan? Lever du livet eller är det bara fokus på slutmålet? Då menar jag inte "lever livet" som din oförstående kollega gärna inflikar om (du vet, han/ hon som äter skräpmat och tjatar om att du måste ta en kanelbulle till kaffet). Nej, nu talar jag alltså på om du ser en mening med nuet, om dina sysslor enbart tar plats för ett syfte till något större som "en vacker dag" ska bli till något. Lek med tanken att slutmålet tas bort, är din träning lika kul? Skulle du fortfarande gå till gymmet, skulle du fortfarande äta din lax/ broccoli 7 dagar i veckan? Om svaret är nej så bör du ändra på så väl dina val av aktivitet till livsmedel. Det finns alltid andra vägar att gå, du måste hitta vad som just du anser är kul och verkligen värt att lägga din tid på.

Jag är otroligt stolt och glad över det liv jag lever. Jag har, utifrån mina förutsättningar skapat den bästa vardagen. Jag är idag min egna chef, jag driver mitt aktiebolag och tar även min fritid till det jag allra mest brinner för. Resan hit har lika så varit ett rent nöje att uppleva. Jag sätter helt enkelt kurs efter vad jag personligen anser vara den roligaste vägen att ta. Jag vill bidra med inspiration och motivation till att lyckas, oavsett om det är inom träning, kost eller karriär - men glöm inte bort att infinna dig i nuet. Personligen ska jag just nu avsluta och bara luta mig tillbaka i soffan, unna dagens sista måltid och granska mina klienters resuméer. Ni gör ett för-jäkla bra jobb! (Men det vet ni redan). Hoppas mina rader har fått bidragit med något. Jag får avsluta med en "behind the scenes" från fotograferingen, som en symbolik att det finns mer omkring. Sikta på målet, men lev i nuet! 

"Behind the scenes.."

Comments (9)
aideforsTja Niklas! Grymt bra inlägg som vanligt! Ska bli riktigt intressant att se dina bilder sen när dom läggs ut :) tänkte bara fråga dig en sak angående online coachning hos dig. Skickade ett mail till dig för någon vecka sedan men jag gissar på att du har fullt upp där av inget svar! :P Fortsätt inspirera på det sättet som du gör och dina grymma inlägg :) /daniel 2014-08-20 22:07
Niklas WadmanTja Daniel! Kul att det uppskattas :) och att du tar tiden att säga det! Jag arbetar non-stop med besvarade av nyinkomna mail under denna och nästa vecka. Jag har varit fullbokad en lång tid men sätter in ett fåtal nya platser mer start 1:a Sep (12 veckor coaching utefter skräddarsytt kost/ träningsschema). Jag sätter även in de sista platserna för nästa startdatum (7:e Jan 2015) under denna månad. . Vid intresse, maila en sammansatt beskrivning av dig, din nuvarande situation samt målsättning, kom ihåg att ange kontaktuppgifter/ person nr samt att bifoga formbilder - det sistnämnda är viktigt för skapande av en realistiskt helhetslösning. Tack ännu en gång för din feedback :) 2014-08-21 00:22
aideforsTack för svaret Niklas! Jag skickar över informationen ikväll till dig! 2014-08-21 11:40
Niklas WadmanToppen! Jag ser fram emot det :) Ha en riktigt fin dag! Mvh 2014-08-21 12:35
Linus GruddsRiktigt bra form och text, som vanligt med andra ord! Ska bli kul att se mer bilder :)2014-08-21 12:21
Niklas WadmanFint att höra från en välslipad skulptur som du :D Tack Linus! 2014-08-21 12:37
ms_emelieså sjukt grymt. att gå ner 30 kg till detta. Helt ofattbart!!! 2014-08-24 01:38
Niklas WadmanTusen tack för din feedback! :) Känns underbart att ha resan gjort, den är dock allt annat än över. Nu gäller det att hitta balansen för bibehållet fett% efter en stor viktförlust, samtidigt som jag ska ha en progression i träningsresultat. Det är trots allt mitt yrke, men att utsättas personligen för det hela gör saken lite mer invecklat. Jag ser fram emot kommande tid med spänning! 2014-09-02 14:00
NatashaFan, ursäkta språket, vad bra skrivet. Du är en inspiration och jag har fastnat totalt i denna blogg. Andra gången här. Mycket intressant läsning och gillar dina övningstips och matmotivation. Blev så sugen på torsk o broccoli så det får bli min middag ikväll =) Fortsätt med det du gör för det gör du för-jävla bra =) /Natasha2014-11-04 14:23

Dagen är kommen! Frukostbordet är proppat med allt från Nutella till kola sås och amerikanskt godis! Men även x antal kilo potatis, ris och torsk - vilket de tre sistnämnda först måste ned. "Inget godis före middagen" som mormor brukade säga. Men tro mig när jag säger det, det är inte mycket till att unna när det väl serveras under morgondagen. Jag kapade nämligen vätskeintaget igår kväll, lika så dricker jag inget vatten idag - äter enbart torrt ris, potatis och torsk. Det här för att driva in den sista subkutana vätskan in i muskulaturen tillsammans med kolhydraterna. Under morgondagen (själva fotograferingen) så kommer jag ha två måltider med långsamma kolhydrater likt idag (ris/ torsk) följt av trycka de snabba/ glykogenrika produkterna strax före. Kombinera det här med minimalt vätskeintag ger en stenhård look med extra volym och tryck i musklerna - win win. Allt är som vanligt pedantiskt uträknat in på grammet - Här är min lista med allt som ska slinka ned idag och under morgondagens plåtning.

- 1.500 gram ris
- 1.000 gram potatis
- 1.050 gram torskfilé
- 130 gram riskakor 
- 300 gram Kola sås 
- 90 gram Nutella
- 150 gram lösgodis (Pim Pim och Fizzypop)
- 42 gram White Reesés
- 42 gram Withe Kit Kat
- 79 gram Reesés Big Cup
- 85 gram Oreo Brownie
- 39 gram York Dark Chocolate. 

Fitness-livet är bra hårt eller hur? Dricka kola sås och doppa Kit Kat i Nutella. Nä, skämt och sido! Den process som jag nu går igenom, att manipulera kroppens vätskenivåer är allt annat än en dans på rosor. Jag har inte sovit en blund i natt pg.a kramper (låg vätska/ magnesium/ salter). Ögonen är röda och halsen är torr som öken - jag har dessutom en lätt huvudvärk och synen är lagom suddig. Plötsligt låter inte choklad kanske inte lika gott? Men visst tusan finns det en tjusning i det hela. Jag personligen tycker det är skitkul att testa kroppens gränser. Man måste dock veta vad man sysslar med då det annars kan gå riktigt illa - jag rekommenderar INGEN att testa detta utan hjälp av en kunnig/ erfaren i ämnet. Finns hur mycket som helst att tillägga kring ett upplägg, många små detaljer som är viktiga. T.ex hur blodtryck påverkas och hur att inta salter, kalium etc. Det sistnämnda finns i One Cut vilket hjälper cellerna till drar till sig vatten (istället för att vatten skräpar under huden) och för att det kan gå väldigt fel utan vätska in i cellerna. 

Första matlådan är nu intagen - 175 gram torsk med 300 gram potatis. Före nästa matlåda åker ned så ska jag här snygga till mig på dess mest feminina vis! Ja, bilden nedan beskriver min situation. Kände mig lagom manlig när jag fyllde kassabandet med alla dessa rosa vete-produkter. Här ska det vaxas, rakas och skrubbas! Allt för att få en så ren och fin hy inför dagens spray-tan hos Jenny (Stockholm Beauty). Jag får avrunda med att tillägga, att trots alla omständigheter som jag behöver gå igenom - det är så värt det! I morgon står jag i min livs bästa form, en fysik som jag enbart har haft en vision av under min resa - I morgon och framåt är det min verklighet. 

"The ability to convert ideas to things, is the secret to outward success.."

Comments (2)
AnonymAv ren nyfikenhet undrar jag om man MÅSTE äta alla dessa kolhydrater med massa socker i, eller om man enbart kan köra på "bättre" sådana tex potatis, ris mm om man ändå kommer upp i samma mängd samt att snabba respektive långsamma kolhydrater intas vid rätt tidpunkter? :)2014-08-17 14:58
anonymDagen efter fotograferingen då? Hur kör du sen, för att få så normal vätskebalans som möjligt?2014-08-17 17:30
0 av 1
OPTIONS