Niklas Wadman

Ansiktsformen? Den gravida magen eller alla bieffekter rent mentalt? Jag vet ärligt inte vilket som känns värst just nu. Det skiljer hela +29kg mellan bilderna, från 75kg till 104kg. Ni kommer nu att få följa min resa tillbaka - hur jag blir av med samtliga kilon (bortsett från eventuella muskelökningar). Allt från kost och träningstips till en inblick på den fysiska och psykiska resan. I detta inlägg kommer jag resumera första delmålet med projektet (ökning av fett%) och förklara varför jag beslutade mig för att genomföra detta.

Den 15:e Augusti 2013 tog jag stegen utanför min "trygghetszon" för detta projekt. Att lämna denna zon förknippas vanligtvis med något positivt. Allt från att uppnå nya resultat till att leva sitt liv fullt ut. Att befinna sig i en bekvämlighetsbubbla får oss vanligtvis att stå stilla - oftast pga av en rädslan för att misslyckas, detta gör att vi inte vågar ta tag i våra drömmar och mål. Enligt en studie utförd av Accenture där män och kvinnor i 31 länder, däribland Sverige, visar att 57 procent av kvinnorna och 59 procent av männen som ingick i studien är missnöjda med sin nuvarande arbetssituation. Trots missnöjet svarar mer än två tredjedelar (69 procent) att de inte planerar att säga upp sig. Varför acceptera att leva ett liv där man inte trivs? Givetvis finns det många aspekter som sätter oss på plats - allt från tillgängligheten på jobb till frågor kring utbildning. Men kom igen? Hela 69 procent? En stor andel av dessa sitter troligtvis kvar i samma position av rädslan att bryta sig loss. Jag menar, vad har du att förlora om du inte är nöjd? Det kan låta cliché men livet är fasiken för kort för inte göra det man älskar!

Varför gör jag det här? 

Hur kommer det sig då att jag som tycks vara nöjd med det mesta gör ett projekt som detta? Jag behöver väl inte lämna min trygghetszon - eller? I en intervju med tidningen Fitness For Men (som för övrigt fick en rubrik "ständigt i form") så får jag frågan vad det är som jag tycker är mest givande med mitt yrke, jag svarar bland annat "Det finns inget så givande som att förändra någons liv" och fortsätter med att jag brinner för mitt yrke, att hjälpa andra till ett hälsosammare liv. Jag inser när jag läser mina svar i tidningen att det är inte värt för mig att stå kvar på samma platå - jag vill uppleva det som mina klienter går igenom. Att verkligen få sätta mig in i hur att det är att förändra sitt liv när allt bokstavligen känns tungt. Jag vet vad som krävs av mig som coach och personen jag tränar för att uppnått ett mål. Men hur vore det om vi vänder på steken? Att jag personligen måste gå igenom vad många av min klienter måste göra? Kanske kan jag breda min erfarenhet, min syn på hur att hjälpa andra? Att öka professionalitet via egen erfarenhet? Jag brinner för mitt yrke, eller som uttalat i intervjun - "det är min livsstil, för mig finns det ingen off knapp". Jag ansåg det helt enkelt vara värt omständigheterna - jag lämnade min trygghetszon och startade min resa!

När jag blickar tillbaka på mitt första inlägg där jag beslutar mig för att öka min fett% så fanns det även där en liten hake. Tanken var som så att i slutfasen av min viktuppgång utforma en egen diet. Med denna diet skulle ni läsare kunna via enkel modifiering kunna fullfölja ett kostförhållande för minus 10kg - vilket även var den vikt jag skulle gå upp. Men 10kg blev 15kg och 15kg blev till 20kg och det fortsatte till 25kg - idag närmar jag mig 30kg. Jag har lagt otroligt mycket tid på den diet som jag hade i tanke att lansera, men när allt kommer om kring så inser jag att det vore rent av ett tjänstefel av mig att göra. Visst, jag skulle kunna röra om i samhälls-grytan och få många till att gå ned i vikt likt "5:2" eller "LCHF" men det räcker inte - jag har ett ansvar, jag vill att alla som går ned även ska bibehålla vikten! Jag ser gång på gång hur nära och kära går upp i vikt efter att ha avslutat någon av tidigare nämnda dieter, det är fasiken så frustrerade att se! Jag kommer aldrig att predika att utesluta näringsämnen eller hitta kortsiktiga lösningar för viktnedgång! Så därmed kommer jag inte krångla till det med någon "diet" för viktnedgång - enbart rätt energifördelning och i rätta mängder - punkt.

Maten/ träningen som har gjort mig tjock.
 
Frågor som jag oftast får kring min vikuppgång är "Hur ser ditt kostschema ut? Tränar du mindre? Blir det mycket skräpmat?". Faktum är att jag styrketränar 7 dagar i veckan, jag utövar låg/högintensiva intervaller (oftast via roddmaskin) 3 gånger i veckan och likt tidigare så väljer jag enbart bra råvaror och uteslutar skräpmat/ godis etc. Jag har med andra ord haft ett kost och träningsförhållande likt många som går ned i vikt, men enbart ökat kalorierna via kolhydrater och fett - framför allt det sistnämnda då det är mer än dubbelt upp i energi per gram. Det säger en heldel hur viktigt det är att tänka på just mängden mat snarare än vilken diet man väljer. Jag bestämde mig för att inte lägga ut mitt kostschema under min viktuppgång (som jag tidigare har gjort för varje månad). Detta av den anledningen att jag har sett att mina schemat blir kopierade och används i tron om att de ska uppnå samma resultat. Skulle jag då lägga ut mitt schema för ökad fett% så finns risken att detta skulle "skrämma" för vad som är bra och inte att äta. Oavsett målsättning så måste ett kostschema utformas utefter dina förutsättningar och även stämmas av med uppföljningar för att se hur det matchar bl.a din aktivitet. Det finns många faktorer (bl.a NEAT) som är svår att förutse hur det kommer att påverka just dig och din ämnesomsättning/ aktivitetsnivå m.m.

Fysiska/ psykiska bieffekter

Jag knäpper av några formbilder, blickar på kameraskärmen och tänker - inte fasiken ser jag väl ut så där? Magen är som uppblåst i avslappnad hållning och synen av några magmuskler är obefintligt. Ja, ni ska bra veta hur magen ser ut när jag nu sitter ned och skriver (formbilder på även detta kommer givetvis till blogg/instagram). Jag har aldrig varit i denna situation och måste säga att det känns bokstavligen tungt. Trots magen så finner jag det inte som det störta problemet. Höft/ rumpa är det parti som där det har satt sig som allra mest - vilket jag märkte var svårt att ta en jämförelsebild på. Jag har inte precis några Bikini Fitness poser i mitt kollage att jämföra med? Men jag har idag inga par jeans som passar, trots att jag shoppade (alldeles förstora) kläder före min viktuppgång. Så jag har mina måttmetoder för motivation att komma tillbaka i form. Men kläder och form i all ära, magen kan jag hålla inne och kläder kan jag köpa nya - ansikten där emot är omöjligt att dölja. Jag är idag riktigt jäkla missnöjd med mitt utseende, jag har svårt att se hur mitt ansikte skulle kunna förändras när jag ser mig själv i spegel. Jag inser att jag befinner mig i den situationen som många av mina klienter gör i början av ett samarbete, det känns hopplöst och man försöker få svar på om det går att förändra? Det känns verkligen ovant och konstigt att personligen få en sådan tanke - jag har aldrig infunnit mig i det förut. Men jag vet att jag kommer förändras, jag vet att det är en fråga om tid tills jag står i en fysik som jag med stolthet kan kalla vacker - resan dit kommer dock inte bli lätt. Under resan till nuvarande vikt har jag fått möta ett flertal aspekter som kommer göra resan tillbaka svårare - bl.a skador. Jag har haft konstant smärta i mina knän i snart två månader. Varje gång jag böjer mig ned (t.ex en knäböj) så trycks knäleden fram av trycken från baksida lår (ökad fett%). Senor och ligament anspassar sig inte lika snabbt som muskler och därmed tar de riktigt mycket stryk. Om inte det var nog så är min rörlighet kraftigt nedsatt, motivationen magträning är minimal. Ben och mage har alltid varit mina favorit pass - idag är de uteslutna från schemat.

Det finns så otroligt mycket att kunna gå in på för att resumera min viktuppgång. Jag skulle gärna beskriva allt i ett inlägg men då får ni troligtvis sitta hela helgen och läsa (vilket jag förmodar att ni inte har tid med?). Ni kommer även få svar på mina blodprover som jag har utfört var och varannan månad under min viktuppgång. En stor fokus har nämligen även varit att naturligt öka testosteron under viktuppgången. Detta då jag hade alldeles för låga nivåer, vilket har skapat bieffekter som bl.a nedsatt sexlust och utesluten muskelökning. Jag var då på ca 4 nmol/l vilket vanligtvis medicineras - jag tackade nej till detta och beslöt mig att via överseende av kosten göra större framsteg. Jag har idag 32 nmol/l vilket är toppade nivåer! Hur jag har gjort detta och hur jag ska bibehålla en sund och hälsosam insida under min viktnedgång levereras under resans gång. Har ni önskemål och idéer till blogginlägg så är ni mer än välkomna att kommentera! Jag vill avsluta med att tacka er som avsätter tid till att läsa mina rader! Om ni bara visste hur glad jag är för er feedback! Tusen tack - tusen gånger om! Dags för mig att packa upp paket och planera kommande veckas viktnedgång! Nästa formbild ska vara betydligt vackrare. Nu kör vi - All in! 

Comments (28)
FridaGHar följt dig ända sedan början av Fitnessguru -ja ända sedan början av din blogg och har inga som helst tvivel på att du kommer att fixa detta Niklas, du är så sjukt inspirerande. Ditt skrivande berör och att få följa hur även tankarna & känslorna går under ditt projekt är intressant. Tungt att höra hur du mår nu, men jag säger det än en gång, du är så sjukt inspirerande Niklas. Tack! Tack för att du förgyller! 2014-02-28 23:51
Niklas WadmanTusen tack Frida! Fasiken vad kul att höra hur du har följt bloggen så länge! Finns säkerligen många inlägg från begynnelsen som jag borde ta bort i efterhand haha - jag ska kolla igenom lite. Oavsett, det värmer att höra ska du veta! Din feedback betyder mycket! Tusen tack ännu en gång! :) 2014-03-01 10:36
Micke23Ska bli jävligt intressant att följa din resa, tvivlar inte en sekund på att du grejjar de. Nått "lycka till" behövs nog inte så, kör hårt:)2014-03-01 10:21
Niklas WadmanHej Micke! Faktum är att situationen är rätt tuff just nu, så ett lycka till hade inte skadad ;) Skämt och sido. Jag uppskattar din säkerhet att jag klarar det här! Jag ska ta mig dit, mot alla odds! All in! 2014-03-01 10:41
Johnniiesäger bara, dem arms, satan va grova dem har blivit :D 2014-03-01 10:53
Niklas WadmanTack Jonniie! "Feta" armar är korrekt uttalande ;) Återstår att se hur mycket som är muskler!2014-03-01 11:08
simon anderssonSka blir roligt att följa förvandlingen tillbaka. Har du fått några bristningar? 2014-03-01 10:53
Niklas WadmanHej Simon, Jag är lyckligt lottad som fick en tankeställare kring bristningar före startdatum. Jag har pressat in magen 24/7 för att undvika att buken töjs (och därmed större risk för bristningar). Det är enbart när jag slappnar av som magen verkligen står ut som på bilden, jag har än så länge inga bristningar. Kommer gå snabbt ned så det återstår att se hur det kommer att påverka huden. 2014-03-01 11:13
Eva-Stella Niklas, du är fantastisk, unik och modig. Jag känner igen mig mycket i din resa. Har också alltid varit i bra form året om, och vill fortsätta leva så. Behöver däremot inse att jag pressat kroppen för hårt ibland och behöver släppa kontrollen på det sättet som du gjort (dock av annan anledning). Men ska också självklart fortsätta med bra kost och träning. Behöver dock acceptera att min kropp kanske inte mår som den är värd av att ständigt vara i den bästa form, det svider. Bekvämlighetszonen ser annorlunda ut för mig och kanske även för dig, än för många andra, men det är exakt samma sak. Nödvändigt för fortsatt utveckling, fysiskt som mentalt. Jag ska också kasta mig ut, våga lägga på mig och fortfarande stå stark och älska mig själv. Du är GRYM, glöm inte det. Kärlek!2014-03-01 11:30
Niklas WadmanEva-Stella. Din kommentar kunde inte ha formulerat det bättre! Bekvämighetszonen ser annorlunda ut för varje enskild individ. För mig personligen är det här är nödvändigt mig på så många vis - men samtidigt vill jag tillägga att det inte är jämförbart med någon annan. Vi alla har olika förutsättningar och mål, gemensamt tycks ändå vara att vi vill utvecklas fysiskt som psykiskt. Din feedback bringar motivation så det står härliga till :) Håller med på varje punkt - och jag önskar dig all lycka! All in! 2014-03-03 08:21
BennisHaha tyckte att du såg lite rund ut i ansiktet när vi träffades på Delta men kunde då aldrig tro att magen var sådär stor! ;) Men 2 kg i veckan bli ju inga problem för dig och kommer bli sjukt intressant att följa din resa! Stort lycka till! All in! ;)2014-03-01 12:37
Niklas WadmanJag är professionell mag-innhållare vid det här laget ;) Ansiktet avslöjar mig dock varje gång. Tusen tack Bennis! 2014-03-03 08:23
Helena.Jag har inte tyckt att du lagt på dig så mycket under hösten, men kollar man biiderna så förstår jag att du tycker att det varit tungt. Du har verkligen döljt den magen väl. Dock kommer du aldrig se den igen, så det är bara att ge den en klapp på magen och säg farväl. Du är lite smått galen som gör detta, men samtidigt otroligt inspirerande. Vet själv hur det är att undvika speglar och till slut så bara accepterar man sitt hälsotillstånd. Även fast det känns tungt och jobbigt just nu så vet du att det bara är tillfället. Finns det någon som klarar detta så är det du Niklas, finns inte många som har det driv du har. Det är även mening att det ska och kännas jobbigt. För det är samma sak för oss klienter. Lite ombytta roller nu, men det är bara att ta en dag i taget, håll dig till planen och inte ge upp :) Till slut har du ditt 6-pack igen, även fast jag önskar att det inte bara är utsidan som räknas i denna ytliga värld. Att du tar lärdom av den mentala resa som du nu genomgår. Trots magrutor eller ej så är du grym! 2014-03-01 13:35
Niklas WadmanHej Helena! Kul att du som klient ser det på utifrån en sådan bred aspekt. Som du säger så är det den mentala resan som här är viktigt. Vad jag inte inkludera i detta inlägg (märker att jag har missat flera delar) är hur jag även valde att förändra min fysik då jag inte uppskattade denna. Trots låg fett%/ synlig muskulatur m.m så fanns det inte mycket glädje i det - jag blev själv blind. Jag fick jobberbjudanden som krävde att vara i bra form, jag ville då gå ned ännu mer i fett% - jag kunde knappast se hur bra form jag redan hade. Så det är ett tecken på att jag behöver komma ifrån den "ytliga världen", få en bredare aspekt på hur jag personligen ser på mig själv. När allt kommer omkring så kan jag trots allt inte göra ett bra jobb om man inte först tar tag i mig själv. Jag har redan lärt mig otroligt mycket av mig själv - men framför allt hur att se på saker från andra synvinklar. Det finns mycket som jag sedan kan använda mig av i mitt yrke, jag ser fram emot att få ta denna resa och bredda min kunskap ytterligare. Ha en riktigt fin dag så ses vi i gymmet! :) 2014-03-03 08:38
Filip IngelssonVilken förändring! Helt sinnes. Imponerande helt klart. Hade varit intressant att ta del av hur du tänkt utföra din resa.2014-03-01 13:57
Niklas WadmanTack Filip! Mycket kul att höra :) Mitt kostschema (och reflektioner kring upplägget) kommer upp under veckan. Även min syn på aktivitet under diet - inkl mitt personliga träningsschema och andra inlägg som har med viktnedgång inkommer inom kort. Stay Tuned! 2014-03-03 14:53
Isabell PeterssonRiktigt intressant att läsa och det ska bli väldigt inspirerande att se din resa. Jag har redan varit med om min resa och trivs väldigt bra nu! 2014-03-01 15:10
Niklas WadmanTusen tack :D kul att att det uppskattas! Och gratulerar till uppnått mål - svårslagen känsla! ♥2014-03-03 14:56
EllapaellaHej! Stort lycka till! Tycker det är beundransvärt av dig att höra detta för att få bättre förståelse för den situation dina klinenter ibland befinner dig i. Hoppas du skriver hur du gör - min sambo tror att han blir undernärd och inte kan bygga muskler om han inte får rejäl husmanskost varje dag (med resultat ingen viktminskning) vore toppen med en manlig förebild så han ser hur man borde göra :) hehe2014-03-01 15:30
Niklas WadmanHej Ellapaella! Som du säger så har jag min prioritering på att utöka kvalité av mitt yrke via egna erfarenheter. Nyfikenheten av olika kost och träningsförhållanden får mig alltid att vilja testa nya levnadssätt. Jag kommer ge ut mitt kost och träningsschema samt att reflektera till varför (m.m) jag har ett upplägg som detta för viktminskning (vilket kan ge en ytterligare förståelse för viktminskning). Även andra tips/råd kan alltid utformas vidare via kommentarer under varje enkilt ämne efter ett inlägg. Du får se till att sända över din sambo till mig så ska jag göra mitt bästa :) 2014-03-03 15:04
lassemanSjukt peppad på inlägget om att öka testonivåer naturligt!2014-03-01 21:26
Niklas WadmanÄmnet är otrolig stort och för att resumera en helhet av det så tar det lite tid att få ihop allt. Men det är på ingång! Den som vänta på något gott väntar aldrig för länge - right? ;) 2014-03-03 15:08
SaiHej, är imponerad över ditt beslut att sätta in dig i klientens situation! Tänkte bara på en sak då jag läste inlägget där du skrev att du höll ett kostsschema likt de som siktar på viktminskning fast med ett högre kaloriintag. Du anser inte att detta påverkar experimentet då, jag tror, att många, vars situation du syftar på, har en betydligt mer ohälsosam diet som påverkar psyket och orken i större utsträckning en en hälsosam diet även med överskott på kaloriintag? Lycka till, ska bli spännande att följa!:) 2014-03-02 09:52
Niklas WadmanHej Sai! Det är så sant som du säger. Hade jag inkluderat skräpmat så hade jag placerats i kategori som kan anses mer relaterat till övervikt. Men för mig handlar det mer om att ta stegen utanför (min personliga) trygghetszon - via förändrad fysik. Jag kan oavsett aldrig jämföras fullt ut med en överviktig, jag har en bra fysik under alla dessa kilon - det blir lättare för mig att gå ned i vikt. Så det handlar mer om att uppleva nya vyer, att se på saker ur ett nytt perspektiv. Jag har lärt mig mycket om mig kropp och mer kommer jag göra under resan ned. Min nuvarande fysik säger även en heldel om kostens betydelse (mängden) för en vältränad kropp, jag tränar 7dagar i veckan (+cardio) och äter hälsosam mat - och ser nu ut som jag gör. En balans mellan kost/träning och mental-välmående är den rätta vägen att vandra :) Ps. Tack för din feedback och kommentar, bra att du tog upp frågan! 2014-03-03 15:29
Nina PHej! Intressant att läsa om ditt projekt. Angående testosteronnivåer - är inte detta kopplat till halten kroppsfett (och energiintag)? Jag är visserligen tjej och har erfarenhet av de kvinnliga könshormonerna och hur de påverkas av kroppsfett, energitillgång, stress etc, och har därför gjort en del egenstudier i ämnet. Jag har alltså inte studerat killars hormonnivåer lika ingående, men vad jag förstår är även de starkt sammankopplade med halten fett på kroppen. D v s - sjunker fettet under kroppens setpoint, kommer också testosteronnivåerna att sjunka. Vore intressant att höra dina tankar kring detta. Ha det bra! /Nina2014-03-03 16:16
RKAKTjena Niklas! Jag blir riktigt tårögd då jag läser ditt/dina inlägg. Vilken jävla grym människa du är! Jag vet själv hur tungt det är att vara övervikt men jag hade det lite omsvängt jämfört med dig. Jag hade aldrig ungefär varit "normalvikt" förrän nu efter att jag tagit i mitt "överviktsproblem". Nu har jag gått ner 31-32kg på cirka 7 månader med hjälp av endast egna kunskaper. Inte så dåligt va? Jag är dock inte nära på färdig med min egen träning/kost ännu. Fortfarande mycket kvar att göra. Jag önskar dig ett stort lycka till! Njut av resan! Du klarar det här!2014-03-05 12:32
MarkCAn you translate this blog in english plz2014-03-12 02:08
Elie KomoHej Niklas, Jag är imponerad av dina resultat och imponerad av det sättet du gjort det på. Jag har under 14 veckor följt din klient Leo Kia ovh sätt vilket resultat som ni två lyckats med!!! Måste verkligen gratulera er båda. Well Done ! Nu vill jag göra samma sak och bli av med allt hull och fett som är överflödigt. Jag är beredd på att göra allt och lite till för att lyckas. Har du tid och möjlighet att ta tag i en ny klient så kommer du få en klient som kommer ge allt för att lyckas. Ser fram emot att börja mitt nya liv och min resa mot mitt mål. Vänligen Elie Komp2015-02-28 16:08Startskottet har gått och jag rullar nu fram med full fart på diet-stigen! Jag har gått upp 32 kg och ska nu få uppleva en viktnedgång där samtliga kilon ska brännas (bortsett från eventuella kvalitetsökningar). Men före jag publicerar några förskräckliga bilder på min runda mage så vill jag ge er ett svar på en fråga som jag aldrig tidigare har gett. Sedan mitt allra första inlägg i kategori kost så har jag fått ta emot ett mycket givmilt och snällt uttryck om min livsstil - disciplin. Ordet kan vara så fint placeras som "Du är en stor inspiration - om jag bara hade din disciplin..". Det förstnämnda går rakt in i mitt hjärtat - det ska ni veta! Men det sistnämnda - disciplin, är faktiskt inget som tilltalar mig alls. Så om jag inte har disciplin hur kan jag då lyckas att hålla mig till hälsosam kost (utan "fusk" som godis/ dricka/ skäpmat eller ätardag) året om - och faktiskt i alla lägen. 

"Disciplin i sin rätta benämning: Från latinets disciplina - uppfostran, handledning, som i sin tur kommer från discipulus - lärjunge, elev. Uppfattas som synonymt med upprätthållande av ordning och regelföljande. I militära sammanhand avses med disciplin att en trupp eller enskild soldat följer en angiven order eller instruktion. Till exempel används sådana begrepp som ljud - och ljusdisciplin eller signaldisciplin". 

Ända sedan barnsben så följde jag sällan vad andra sa till mig att jag skulle göra (ja, det kan mina föräldrar intyga om). Istället la jag tid och kärlek på det som jag personligen ansågs vara viktigt. I min kompis-krets så var jag t.ex sist med att lära mig att cykla, för mig var det totalt ointressant då min skateboard alltid var under mina fötter - den tog mig överallt! Jag älskade känslan av de hårda hjulen mot betongen, jag visste att detta var min framtid. Och framtidsdrömmar skapades! Ju äldre jag blev desto bättre jag blev. Jag signade mig på tävlingar och fick stå högst upp på prispallen - en obeskrivlig känsla! Att lägga energi och kraft på det jag älskade och utesluta det o-intressanta blev ett vinnande koncept. Idag rullar jag enbart för känslan, och mina framtidsplaner har bytt inriktning för länge sedan men jag befinner mig än idag i samma situation - jag gör det jag älskar!

Så hur kommer "disciplin" in i den här bilden? Exakt, den finns inte - det finns enbart en kategori och den heter kärlek. Oavsett vart i livet du befinner dig så är du resultatet av det du älskar mest. Att ha en vältränad kropp, bra kondition och föredrar hälsosam kost? Eller är du överviktig, noll kondition och älskar godis framför tv soffan? Är du en person av det sistnämnda så är det helt enkelt vad du faktiskt föredrar. Så enkelt är det. Sätt ingen ursäkt som "Jag har tyvärr dålig disciplin" och för den anledningen dränka dig i raffinerat socker. Erkänn istället att du älskar skräpmat mer än att du älskar hälsosam kost. Eller fråga dig själv, vad du egentligen älskar? Självkänslan speglar din självkännedom. Ett av de bäst sätten att höja självkänslan är att göra kärleksfulla val som i sin tur leder till en ökad styrka - både fysisk och psykiskt.

Låt mig förtydliga ovanstående mening med ett exempel. På restaurangen: Om du verkligen älskar dig själv så är menyn aldrig ett problem. Du ser sötsaker, friterade bananer, glass/ kolasås och diverse aptitretare. Men ögonen passerar enkelt förbi dessa rader - du har självkännedom, kärlek och respekt för din kropp! Så när du står inför svåra val, fråga dig själv - vad är det du vill uppnå? Är det viktigt för dig? Oavsett ditt val så måste du acceptera att det är reflektioner av vad du verkligen älskar mest. Oavsett hur löjligt det kan låta, så är kärlek den största kreativa kraften i universum - så använd den klokt. Välj att älska dig själv mer än yttre ting. Det finns ett gammalt Hindu talesätt: "The world are as we are" - börja med att ändra dig själv, var den förändringen du vill se i världen. Att vara kärleksfull mot sig själv är det minsta man kan göra. Disciplin? Nej - enbart kärlek och respekt till sig själv. 

I dag ska jag upp före tuppen! Cardio till gymmet för jobb och träning, av den enkla anledningen - jag älskar't! 

Comments (11)
BennisGrym läsning! Vet inte vad jag mer ska säga än grymt! Du är en förebild om något även fast du inte kan göra något för mig fysiskt så är en text som denna och din inställning till allt precis det som får mig samt garanterat många andra den tankeställare vi behöver! Istället för att se det som är precis framför oss kan man lyfta blicken och blicka fram och inse att jag gör det för jag älskar det och inte för att jag måste!2014-02-25 21:21
Niklas WadmanTusen tack Bennis! Det betyder otroligt mycket för mig att få höra! Jag hoppas att ett inlägg som detta kan nå ut och skapa handlingar. Jag tror faktiskt i ärlighetens namn att en text (t.ex ett inlägg, en bok eller citat etc) kan förändra liv. Hur vi agerar och skapar våra liv är trots allt grundade utifrån vårt tankesätt, allt hänger på detta. Finns det något du vill se mer av i bloggen så ge mer än gärna förslag under resans gång! :) Ha en riktigt fin kväll! 2014-02-25 22:56
Veronica Där gav du mig en tankeställare! Har inte sett saken så förut, men ligger ju mycket i att de som hellre väljer tv-soffan och chipsen "älskar" det mer! Detta inlägg ger mig även ett svar på den obesvarade fråga jag ibland ställer mig då jag som vanligt kl 5:50 cyklar iväg till gymmet: "varför gör jag egentligen detta??". Svaret är ju givetvis: "för att det är detta jag älskar! Det är såhär jag väljer och vill ha det!". Haha, tack i alla fall, kommer bli grymt intressant att följa din viktresa nu! :)2014-02-26 12:03
Niklas WadmanFasiken vad kul att höra Veronica! Det gläder mig att det kan få bidra med en tankeställare! Fortsätt med att ta cykeln till gymmet - Njut av det du älskar! 2014-02-26 21:54
Lova BrundellSå härligt inlägg. Det är den här kärnan i ditt resonemang som har fått mig att ständigt återvända till din blogg. Jag blir verkligen just INSPIRERAD! I mitt eget fall så var det så himla tydligt, när jag började lära mig att tycka om mig själv kunde jag leva ut kärleken till träningen. För det är när jag inte har tyckt om mig själv som person som jag inte har tagit hand om kroppen. Någonstans däremellan -kärleken till träningen och kärleken till sig själv - hittar man motivationen och inspirationen. Så tack för en påminnelse om att vi vaknar med ett val varje morgon, och att man kan välja att göra det som hjärtat slår lite hårdare för.2014-02-26 16:02
Niklas WadmanTusen tack för din feedback! Känns så jäkla fint att få höra! :) Kul att du även återvänder för mer inspiration! Det är i övrigt så sant som du säger "..det är när jag inte har tyckt om mig själv som person som jag inte har tagit hand om kroppen" - det är så otroligt viktigt att verkligen avsätta tid till sig själv, att bygga på sitt inre, sin självkänsla och sin självkännedom! När du vet vad du mår bra av så fortsätt på den vägen fram! Låt inget annat stå dig i vägen! Jag önskar dig all lycka till! 2014-02-26 22:01
nenublevdettråkigtNe niklas det här va för tråkigt att varje gång surfa in på din blogg och ingen update, man tappar helt enkelt intresset, kolla på aldrigvila.se , där snackar vi updates! och som bryr sig om sina fans! ha det tack för mig! 2014-02-26 17:49
Niklas WadmanIngen uppdatering? Det här inlägget skrevs ju igår. Givetvis bryr jag mig om mina läsare? Min passion är att arbeta med människor - att hjälpa, inspirera och motivera till ett hälsosammare liv. Du är mer än välkommen med feedback på vad du vill se mer av på mig blogg :) För fler uppdateringar så finns jag även på instagram (@niklaswadman) där jag "små bloggar" till mina bilder samt på Facebook. Varmt välkommen!2014-02-26 22:08
Susanne JohanssonKanoninlägg. Så inspirerande!2014-02-27 15:23
Niklas WadmanTack Susanne! :) Kul att det inspirerar! Ps. Ska bli spännande att följa din resa - dina mål låter mycket bra! Ge järnet! 2014-02-27 22:54
Romeo Patrick - Myway2fitness.seRiktigt bra läsning. Detta med disciplin är precis som du säger: En handling med ett mål i sikte men också ett val. Jag säger att jag har ingen disciplin. Men i själva verket, precis som du skriver, så är det faktiskt så att jag ÄLSKAR skräpmat och socker! Jag verkligen gör det och ibland undrar jag va fan, why not. Går jag upp i vikt? Fine. So be it. Så ja, du har nog rätt. Disciplin är egentligen icke existerande fenomen som vi valt att tillsätta vår ovilja till förändring.2014-02-28 20:45Likt formen på mina armar så växer mitt ansikte lika så! Varken kind/ käkben eller muskulatur vill titta fram. Jag befinner mig i en situation som jag aldrig trodde jag skulle behöva uppleva - att vara tjock. Mitt projekt känns fullbordat och jag drömmer mig bort till den dagen jag kommer i mina kläder igen. Jag har idag inte ett plagg som sitter bra, detta trots att jag shoppade (mycket förstora) kläder före min viktuppgång. Jeansen har spruckit och garderoben har en kollektion av skjortor som jag aldrig igen kan använda. Men precis vad min viktuppgång var menad för så har jag fått en bredare förståelse från insidan av en missnöjd kropp. Min rörlighet är nedsatt, mitt självförtroende har lämnat mig och mina knän skriker av smärta! 

Jag blickar tillbaka på mitt inlägg om mitt projekt om att öka min fett%. Jag skriver att jag ska gå upp 10 kg fett och att därefter ge er en effektiv diet för att enkelt droppa 10 kg (vilket är en vanlig målsättning). Men 10kg blev för mig 15kg som i sin tur blev 20kg och det fortsatte till 25 kg - nu sitter jag här med närmare 30 kg. Hur mycket som är vätska, välfyllda glykogendepåer och muskelmassa är svårt att säga men tillbaka till 4% fett jag ska! Start av diet var planerad i slutet av Februari/ i början av Mars, men efter ett mycket lyckat möte här om dagen fick jag bl.a ett datum för fotografering - som är 13 veckor bort! Så nu sitter jag här tjock, glad och motiverad att komma in i mitt livsbästa form! Som en Expressen rubrik ska jag nu gå ned alla dessa kilon på bara några få veckor!

Jag har alltid förespråkat snabb viktnedgång. Det håller motivationen uppe via synliga resultat, det får dieten "överstökad" och jag kan istället lägga energi på att utforma ett hållbart kostförhållande för bibehållet resultat. Min diet-resa startar på Måndag (24/2) och jag ska vara i mål i slutet av Maj/ början av Juni. Ni kommer att få ta del av så väl mitt kost/ träningschema och under resan få se hur min form utvecklas till det bättre. Allt från diet-tips till recept och träningsmotivation för en lyckad viktnedgång. Jag kan dock inte säga att det kommer att bli en enkelt resa. Jag har aldrig utsatt mig för en diet på denna nivå, men jag vet att jag en tid från nu kommer stå där - nöjd från insida till utsida! Kosten är inhandlad och samtliga scheman ska nu utformas. All in!

Comments (10)
sandra anderssonKör hårt!2014-02-23 12:23
Niklas WadmanTack! I will :D 2014-02-25 22:37
AlvisHej! Vilken jättegrym och läsvärd blogg du har, Verkligen! :) Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två. Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!! Ha en bra dag, Kram! ^^2014-02-23 13:08
Niklas WadmanTusen tack för att du tog dig tiden att skriva det - det betyder mycket för mig ska du veta! :) Länka din blogg så tittar jag gärna förbi för kommentarer och diskussioner. Ha en riktigt fin kväll! Kram ;) 2014-02-25 22:37
stevennär kommer ditt schema upp? du är grym , 2014-02-23 17:43
Niklas WadmanTack Steven! Mitt kost och träningsschema kommer upp på bloggen inom kort. Resumé av viktuppgången ska bara först upp :) 2014-02-25 22:35
Tobias MattssonFormbilder vill vi se innan dieten startar! Kommer följa dig med spänning!2014-02-23 23:09
Niklas WadmanFormbilder på ingång Tobias :) Känns givetvis tungt att behöva visa dem.. men samtidigt så är det en stor del av projektet - att ta stegen utanför tyrgghetszonen. Jag har endast några detaljer till att skriva på min resumé av viktuppgången. Stay Tuned! 2014-02-25 22:33
AmiraDu är grym och detta kommer att bli sjukt spännande! GOGOGO!:D2014-02-24 11:46
Niklas WadmanTack Amira! :D Det gläder mig att höra ska du veta! Nu kör vi - All in! 2014-02-25 22:30


Tiden flyger förbi och snart är det ÄNTLIGEN dags att komma i form igen. Känns märkligt att säga "igen" då jag aldrig tidigare har släppt att hålla låg fett%. Bilden ovan är tagen i ett omklädningsrum före en fotografering 2013. Magens konturer syns tydligt redan före den sista laddningen är utförd. Laddningen i sig bidrar med att få den sista vätskan under huden att placeras i muskeln, på så vis blir muskeln fylligare och formen ännu torrare/hårdare. Den här laddningen bestod bl.a av 350 gram kolasås - vilket kanske kan låta gott? Men efter två dagar med knappt någon vätska så blir det lite "speciellt" att behöva dricka kolasås. Det kan säkerligen även uppstå ett och annat frågetecken kring hela processen så en bit in på min diet kommer ni att få en utförlig artikel hur tömning/ laddning utförs. Jag kommer i denna artikel gå på djupet hur att effektivisera resultaten och varför det är så viktigt med vissa tillskott under processen - ur hälsosynpunkt.

Men inte riktigt än får jag starta min diet. Jag har några moment kvar och jag tror ni vet vad jag menar. thats right! Ny formbilder och resumé över min viktuppgång. Som om det inte redan är tungt att se ut som jag gör så ska jag även lägga ut bilder på bloggen. Jag har under mitt projekt gått från 75kg (bilden ovan) till idag 103kg. Men som planen är med projektet så är det reflekterat till mina klienter, att få uppleva det svåra utanför trygghetszonen. Mina klienter måste på samma vis sända formbilder som jag ska granska, bilder som de absolut inte är stolta över, bilder som visar allt vad de inte vill vara. Men likt deras resultat så kommer även jag i slutändan nå mållinjen men en nöjd, stolt och vacker fysik. Så jag kan inget annat än att se positivt på vad som komma skall. Resumé av min viktuppgång kommer i slutet av månaden och då även formbilder. Tills dess ska jag njuta av varje kalori. Dags för mig att svepa några till (recept på denna smoothie är på ingång till min instagram). Ha en riktigt fin dag - skål!  

 

Comments (7)
oskar johanssonDet skulle vara coolt om du tog en bild varje gång du gör en fett mätning på kroppen. Alltså så man får se hur mycket exempel 10, 15, 20, procent ser ut på bild ;) Du gör ett bra jobb, fortsätt att inspirera folk som du gör dagligen ;)2014-02-18 16:18
Niklas WadmanHej Oscar, Mycket kul att du ger detta förslag! Jag kommer troligtvis starta min diet redan nästa vecka. Fick besked om ett fotograferingsdatum idag och det är ont om tid att komma i form till den, men inget är omöjligt :) Jag kommer dokumentera detta så mycket som möjligt! Jag ser över min kroppssammansättning varje månad via Bodpod och kan då leverera nya formbilder. Får mer än gärna ge förslag vad som önskas ses mer av på bloggen! Tusen tack! 2014-02-18 21:53
gymviljanDu är grym. :) Jag försöker få en vältränad kropp jag. Men det ta tid att bygga. Men jag ska lyckas. www.nattstad.se/gymviljan 2014-02-18 23:56
Niklas WadmanSå sant som du säger Daniel - det tar sin tid! Men det är ju resan som är det roliga :) 2014-02-19 22:51
Evelina RosengrenFörsöker gå ner i fett % äter nu just 1500 kalorier! Men tycker de inte händer så mycket mer:-/ vad gör ja fel? Dessutom e de en proteinrik kost! 2014-02-19 23:09
du svarade aldrig postar igen jag igen Hej Niklas som sagt du är grym motivation, det är alltid kul och se vad du gör, men hur ska du gå ner 25 kg så snabbt? det är grymt grymt grymt grymt, men jag alltid trott att det är dåligt att gå ner i vikt snabbt? du ska alltså ha -2000 kalorier per dag? för o gå ner 2 kg i veckan? har följt dig sen du starta och vet att ditt tidigare upplägg är pw på morgonen och styrka på kvällen, hörde även när du gjorde på pw på 4h, men det är sjukt inspo med sånt :D är det pf du kommer köra? tacksam för svar2014-02-21 15:54
Niklas WadmanTack för din fråga! Att snabbt gå ned i vikt kan som du säger vara nackdel för muskelmassa, men lika vid diet över lång tid. När du går snabbt ned i vikt få du dieten "överstökad" under kort tid och du kan därefter se på möjligheterna för bibehållen fett% + successivt öka muskulatur igen. Medan vid den utdragna dieten ligger du på ett underskott över en längre period vilket i sig inte alltid är bra. Nyckeln till en lyckad diet med bibehållen muskelmassa anser jag ligga i så väl energifördelning/ träningsmängd men och framför allt att noggrant granska resultaten för att bibehålla rätt väg till fram mål. Angående cardio så är det som ren harmoni för mig :) Jag utför detta året runt (och jodå, ibland blir det raska promenader i timmar). Jag använder cardio som en tid för planering och struktur, jag tänker och resonerar bättre när jag håller igång så blir allt från business-möten till företagsplanering via promenaderna istället för ett kontor :) Ps. Allt kring mitt kostschema och kalorier m.m kommer upp på bloggen inom kort! Stay tuned! 2014-02-21 23:19
0 av 1
OPTIONS