Niklas Wadman

Vaknade pigg & alert strax före klockan ringde, solen skiner & det är fredag!
Hoppade in i köket för en Morgon-smoothie. Mixade med lite andra varor idag. Bland annat sojamjölk!
Testade sojamjölk under förgående vecka (semestrade med en vegan..) Blev kraftigt förvånad över hur gott det var!
En annan smakfavorit att rekommendera är "Whey Protein Proffesional" som har används flitigt på senaste!

Ned med smeten & iväg till Sats - Stureplan! 
Armar stod på tur och även här som tidigare repetitionsupplägg.

set 1 - 15-20 rep 
set 2 - 10-15 rep
set 3 - 5-10 rep
set 4 - ca 5 rep
set 5 - 1MR (Mestadels vid basövningar)

En bild & ett citat få sätta ord på dagens pump! "The greatest feeling you can get in a gym, or the most satisfying feeling you can get in the gym is... The Pump.
Blood is rushing into your muscles and that's what we call The Pump. You muscles get a really tight feeling, like your skin is going to explode any minute, and it's really tight - it's like somebody blowing air into it, into your muscle.
It just blows up, and it feels really different. It feels fantastic. It's as satisfying to me as, uh, coming is, you know?
As, ah, having sex with a woman and coming. And so can you believe how much I am in heaven?"

/ Arnold (Pumping iron - 1997) 

Comments (4)
Jessica VsHey!! Tack! Haha nej det är min egna reflektion! Tar inte många veckor för mina små armar att få till lite shape och öka i vikt men benen tar tid! Både större muskelgrupper som också är mer krävande att få slutkörda... så måste verkligen prestera på varje pass! Så på det sättet tar det " dubbelt" så lång tid" :) 2011-07-30 12:03
Pump ItUp2.0Älska Arnolds beskrivning av pump! haha! Hoppas pannkakorna blev lyckade! :)2011-07-30 20:26
Åsans träning,kostochtankar...Jag tror jag såg dig på Konsum Lidingö igår, det var green choice js som fick mig att tänka att det kanske var du ;). 2011-07-31 08:29
Where DreamsEndRealityBeginsGrym form och helt sjukt bra bilder på mat som du lägger upp ^^ Ja vissa av de där motivational filmerna får en att sparkas ur sin sittande position ganska så fort ^^ Framtidsplanerna känns lite mer aktuella att ta tag i efter denna dock, framtidsnojjan också :D http://www.youtube.com/watch?v=iMjG2s6UOaw Klippet från Arnolds citat ^^2011-07-31 12:29

En aning seg idag, kanske för det är första arbetsdagen efter semester? Men kanske mer troligt pga gårdagens aktiviteter. Söndag, dagen då allt ska vara förberett & klart inför veckan. Allt från kosten till träningsupplägget.
Även veckans tyngsta pass ska betas av! Efter att ha stått i köket hela morgonen (matlådor i massor!) så blev det på med PW-brallan för en runda runt Lidingö. Börjar bli ett beroende de här! Men ett bra sådant :) 
Underbart sett att starta dagen på, eller vid dagens slut för att rensa tankarna. 


Under rundan gick de flesta tankarna kring framtiden och en hel del funderingar på "varför gör jag det här?"
Som person har jag alltid varit tävlingsinriktad & vill ha mål med allt jag gör, Men nu sitter jag i den situation att jag gör allt för ingenting? All tid & ansträngning dag för dag, år efter år.. Men till vilken nytta?
Kanske som för många andra och som tidigare nämn, den tillfredsställande känsla träningen ger. Allt från frihetskänslan av springturen till adrenalinkicken på gymmet. Känslan i all ära men jag behöver något mer än så. Under passet i lördags fick jag en frågan "tävlar du också?" Tråkigt nog fick han då ett nej till svar men tanken sitter hårt kvar och kanske är det dags att ta tanken till handling, att inrikta sig på ett mål. Tankarna går hej-vilt & det känns som jag står inför ett stort beslut, för om jag känner jag mig själv så kommer det att satsas till 110% när beslutet är satt!

Man kan ju alltid drömma om att hitta en dold talang, Men om man ska gå riktigt långt så är verkligheten oftast en lång väg genom blod, svett & tårar. Har varken gener eller fysik för muskelbygge så en gren utöver dessa är att föredra.
Men å andra sidan, med tävlingsinstinkt & en stor dos "Jädra-anamma" så är inget omöjligt!
Ja tankarna om framtiden ska inom kort bli till handling! Återstår att se vart vägen leder..

"if you find a path with no obstacles it probably doesn't lead anywhere"


Dagen bestod för övrigt som sagt av en hel del matlagning & förberedelse inför veckan. Eftersom jag nyligen kom hem från semestern så fanns det inte mycket i frysen bortsett från maten till arbetet. Så söndagens kost bestod till större del av diverse ihop skrap. Hittade en väl gömd kött bit i frysen som jag gissar på var älgött :)
Med Bull's-eye BBQ Sauce så blev det en perfekt laddning inför kommande Ben pass!Träningen gick kalas! Köttade rejält med både vikter & reps. Har dock på senaste tappat endel i maxlyften så upplägget ligger istället på något fler reps än tidigare med en typ av stege som gör att jag får successivt jobba mig fram med tyngre vikter & färre reps per set. Blir till viss del som att köra på känn, lastar på allt mer för varje sett efter dagsformen. Kör 4 - 5 set per övning med repetitioner uppdelat på (ca) 20/ 15/ 10/ 5/ 1MR. Vanligtvis blir det 4 set & lägger då till den sista (1MR) endast på basövningarna. Om du kör efter denna uppdelning är ett tips att lägga uppdelningen efter övningar där du behärskar mer i vikt. Att då den vikt du använder på sista set blir vikten på första set vid övningen efter.
På så sätt behöver man inte "starta om" med en lättare övning för att sedan jobba uppåt på nytt.
Funkar riktigt bra för min del. Dödade benen totalt igår, Så tacksam för rulltrappans existens idag :) 

Gårdagens Ben & Mage

Frontböj - Smal fotställning

Knäböj - med bälte

Leg Pres

Leg Curl - Sittande

Leg Extension

Calfraise - Stående

Cable Crunch

Crunch Maskin 

Situps - Rotation med Viktplatta


Bilden säger det mesta hur alert man var efteråt? Tog ut mig rejält denna afton. Skippade duschen, raka vägen hem till köket! Som taget ur en 80-tals diet blev det tonfisk & ris. En rätt jag aldrig kommer att trötta på :)
Mättade sedan det sista med en efterrätt gjord på kvarg m.m. Mmm-m ! Comments (3)
macketjena, kan du inte göra en guide på proteinfluffet och en på kvarg efterrätten :)2011-07-26 10:17
gym-elofTackar för din röst och kommentar! Tävlingen avgjordes i juni och jag kom sist bland topp 5. Men jag är nöjd ändå. Tyckte själva konceptet sög rätt hårt... Jag antar att jag fick minst röster då jag helt enkelt fått för bra resultat. Följde ju inte programmet utan körde stenhårt på gymmet istället med mitt eget upplägg. Läs mer här: http://fitnessguru.se/gym-elof/34770-fitnessfighten-ar-avgjord2011-07-27 09:55
Niklas WadmanTjena Macke! jag skulle kunna predika i en evighet om olika typer av recept på Protein-fluff. Men kan förenkla det hela med att lägga en länk till Andrez blogg :) Han visar ett par olika varianter där. http://andreazengstrom.blogspot.com/2010/10/fluff-pa-tre-olika-satt.html Jag utgår oftast från original receptet men använder ALDRIG vassle, utan Kasein protein istället. Vassle ger en "skummig" konsistens istället för den fasta fluffet som man vill ha :) Sen är en variant att ha 100g äggvita (ca 3st Medium ägg) istället för en skvätt vatten el. mjölk. Kasein som jag använder är följande. Galet gott med galet bra pris! http://mmsports.se/product.php?productid=17156 ah, nu blev det lite text här ändå :) Men kolla in Andreaz blogg, där finner du några varianter. Även hans övriga recept är värda att ta en titt på ! Angående kvarg efterrätten så har jag även där en herrans massa olika varianter, ska försöka utse en favorit & lägga upp på bloggen inom kort :) 2011-07-28 21:02

Är redan tillbaka i Stockholm då semestern går mot sitt slut. Det går undan när man har kul, så att säga.
Men inget att hänga läpp för, skönt att vara tillbaka till vardagsrutinerna! Började dagen me förbränning i form av intervall. Tanken var att ta en morgon promenad men med taightsen på så var man ordentligt taggad för att springa istället. Testade ett par för skoj skull under semestern på Gotland & fasiken bekvämt. Så de fick följa med hem till Stockholm! Blev ca 50 minuter Sprint/Jogg.
Mitt i det hela fick jag plötsligt tankarna på mat (ovanligt va?) så det blev även en extra runda förbi Lidingö Centrum för att inhandla diverse till dagens måltider. Blev helt fast vid hyllan med amerikansk mat, korgen blev snabbt full med allt från BBQ sauce till "Fluff" som är en typ av marsmallow smet som används som smaksättare på mackor m.m. (amerikaner i ett nötskal) Men för egen del så ska det användas för sötma i "protein karamell" som jag slipar på :) Inte helt fullbordat recept än men snart på g. Anyway, Väl tillbaka från intervall & handlande kunde jag inte hålla mig för att tillsätta lite "fluff" i Protein-fluffet. Tanken med protein-fluff är (som du säkert redan vet) att mätta rejält på så få kalorier, så "Marsmallow Fluff" tog ju dock död på "få kalorier" rätt snabbt. Dä ska va' gött å leva, annars kan dä kvetta!Blev enormt mätt på fluffet & höll mig till sena eftermiddagen då det var dags att ladda om på nytt för gym.
En "Bulls-Eye" BBQ Sauce följde med från den amerikanska hyllan som då blev smaksättare till kycklingen, helt galet gott! Inte speciellt nyttigt kan man tycka.. Men om man lägger köttet i en plastpåse (istället för att pensla båda sidor i pannan) och blandar så räcker det med endast 1-2 msk till hela 1kg kött. Mätt & belåten rullade jag sedan iväg till Sats - Odenplan för att piska armar. Körde 4 set per övning med ngt högre reps antal uppdelat på 20/15/12/ och sista set med på 4-6 reps. Riktigt bra tryck idag, pumpen satt där den skulle! I morgon väntas ett par riktigt slitna klubbor :)


Hantelcurl - Stående med rygg mot vägg

Cable curl -  ZE Stång

Bamsecurl 

Hammercurl - Rep GR

Puschdown - ZE Stång

Smalbänk 

Dips


Avslutade sedan med att pumpa ut det sista med ett par "Bent-Over Arnold Curl" & ett snabbt superset för Unerarm/Biceps.

Omvänd Bicepscurl - Rak skivstång
(Superset) Bicepscurl - Rak skivstång
 Comments (2)
No PainNoGain!Fan dig! Nu blir jag hungrig igen ju! haha Jordgubbs fluff.. ser ju riktigt gott ut. Aldrig smakat.. gott eller? :)2011-07-24 00:12
louiseush..fluff kan vara det äckligaste som finns! För övrigt grymma matbilder. Snart "kockboken utan text" eller? :)2011-07-24 10:14

Tankten var att jag skulle uppdatera varje dag under semestern men tiden har tyvärr inte räckt till. Blev ett & annan inlägg under veckan i Arvika men sedan vi anlände till Gotland (i måndags) så dagarna varit fyllda med aktiviteter morgon till kväll. Gjorde ett tappert försök att uppdatera lite bilder igår men insåg rätt snabbt att det inte var speciellt socialt med dator på stranden.. Har egentligen ingen tid för tillfället heller men en liten sammanfattning iaf :)

Kosten

Som vilken gym-råtta som helst så är kosten en viktig del av vardagen. Trots diet för viktnedgång eller en mumsig
"off-season" så tar tankarna sällan semester från kalori räknande. För min del ligger prioritering på ett lätt kcal överskott men oron över "för lite/för mycket" finns alltid där. Faktum är att semestern är den tid på året då man som mest sätts på prov, mil från sitt eget kök & omgiven av Mc Donalds. Men jag kan med en mätt & belåten mage säga att den här semestern har varit allt annat än svår! Egen stuga, utrustad med kök & diverse tillbehör med uteplats för grillning! Så bortsett från kanske en & annan fin-middag på krogen så har faktiskt kosten följts till punkt & pricka i egna händer :)
Träningen

Som medlem på Sats så är tillgången till ett gym aldrig långt borta då det de är etablerade över hela Sverige.
Självklart så skulle Gotland dock vara ett undantag! Men efter ett tips om ett "riktigt byggar-gym" vid namn Gym 1 så var det inget att hänga läpp för. Benen & bröst värker fortfarande från veckan pressande & känningarna från dagens Rygg/ Baksida Axlar börjar redan smyga sig på! Så om du gillar Hard-core anda & vikter utöver standard?
Och har planer på att ta semestern på Gotland? Besök Gym 1!
 Om jag för en stund skulle vika av från allt tjöt om träning & kost så får jag blygsamt tillägga att det faktiskt också har slappats lite. Har njutit av solen, hängt på stranden & strosat omkring bland sevärdheterna.. Är det semester så är det! Avrundar med ett par bilder även där, i morgon väntas allt från långpromenader till Gokart & självklart vikterna på Gym 1

Ha en fortsatt trevlig sommar!
 / WadmanComments (2)
No PainNoGain!Snygg rygg!2011-07-21 09:42
No PainNoGain!Ah jo det kan jag förstå haha! Snart sitter texten på kroppen också ;)2011-07-24 23:33
0 av 1
OPTIONS